2017. augusztus 1., kedd

A Tél Szelei - Tyrion I. (összefoglalás)

[Ennek a fejezetnek nincs átirata, csak összefoglalásai.]

A fejezet nyitásában Tyrion és Barna Ben Plumm cyvasse-t játszanak és hallgatják, hogy a yunkai hajítógépek hullákat dobnak át a falakon.
   Élénken beszélgetnek, Tyrion kitárgyalja, hogyan lehet a hangja alapján megállapítani, hogy melyik hajítógép dob éppen. Tyrion láthatóan sokkal jobb hangulatban van, és újra a régi, elviselhetetlenül szellemes önmaga.
   Ennek a fejezetnek az a lényege, hogy Tyrion (miközben lassan megveri cyvasse-ban) agyafúrtan feszegeti a témát, miszerint Barna Ben Plumm térjen vissza Dany szolgálatába és szabadítsa fel Daariót és a többi túszt. Tyrion azt mondja, semmi sem bizonyítaná jobban a hűségét Dany-hez, mint az ellenségei vére. Barna Ben látszólag nagyon aggódik a pénz miatt, amit a yunkai nagyurak elpazarolnak, és nem veti el azonnal az ötletet.
   Egyre csak félbeszakítja őket egy a Második Fiak közül, aki elmondja nekik, hogy egy flotta van az öbölben, és hogy jó lenne, ha kimennének megnézni, de Barna Ben elbocsátja a fiút azzal, hogy valószínűleg a volantisi flotta az.
   Végül maga Jorah Mormont zavarja meg a játszmát azzal, hogy egyáltalán nem a volantisi flotta az, hanem fekete, krakenes vitorlájú hajók. Azt mondja, repülő sárkányt ábrázoló zászlóik is vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése