Tudnivalók

A blog 2015. április 16-án jött létre, és 18-áig készült, amikoris nyilvánosságra került. A blog ugyan nem csak saját, egyedi alapanyagot tartalmaz, de a tartalmából bármit lopni, vagy engedély nélkül elvinni és sokszorosítani tilos. A blogot kritizálni mindenkinek szíve joga, ha azt kulturáltan és normál hangnemben teszi. Minden, amit sajátomnak nyilvánítok, az bizony a sajátom is, szóval a blog szerkesztőinek (Anna és én) engedélye nélkül elvinni azt sem lehet. Amennyiben ez mégis megtörténik, az jogi sértésnek, plagizálásnak minősül, ami büntetendő. A szerzők írásos engedélye után az itt megjelent anyagok elvihetők, saját használatra, vagyis szerkesztésnél felhasznált, vagy forrással megjelölt anyagként. (A Firerose-ról idéztem.)
Egy olyan írópalánta blogjára tévedtél úgy egyébként, aki szeretne egy minél színvonalasabb bloggerközösség tagja lenni, többek között ezért is adta kritikaírásra a fejét.
Minden jogot fenntart a Critiche di Nessa.


Általános tudnivalók a blogról

~A blog "hatóköre"~
 • blogkritikák írása
 • dalszövegek fordítása
 • bármilyen témájú, filozofálós/idealizálós/amilyen kedvem és témám és ötletem épp van-témájú cikkek írása
 • blogokhoz felhasználható karakterek összegyűjtése unalomból/kérésre
 • Springhole-os cikkek fordítása

Nagy vonalakban ennyi. Egyéb dolgok, amikhez útközben kapok kedvet, előfordulnak.

~A blog designja~
A blog eredeti, legelső fejléce és designja a saját kezem munkája volt; a fejlécén AnnaSophia Robb-bal és Natalie Dormerrel, utóbbi a Trónok harcában játszott szerepében, Margaery Tyrellként. A design nem volt épp vérprofi, de azzal is megszenvedtem.
Sokáig kitartottam amellett, hogy nem állok be a sorba és nem készíttetek a bloghoz designt, de ez végül mégis megtörtént, és úgy gondolom, az eredmény magáért beszél. A mostani fejléc és design teljes egészében Bella S. keze munkája, és nem tudom neki elégszer megköszönni ezt a csodát. Ez az új design 2016. június 8-án került fel, és az utolsó simításai másnapra, június 9.-ére készültek el.

~Rendelési lehetőségek~
Amit rendelhetsz: kinézetre és/vagy tartalomra kiterjedő blogkritika, magyarról angolra és angolról magyarra akármi lefordítása, blogos karakterek


Általános tudnivalók rólam
Nem is tudom, hányszor elhatároztam már, hogy soha többet nem fogok magamról megpróbálni bemutatkozást írni. Eddig akárhányszor próbáltam is meg, kínos kudarcba fulladtam. Meggyőződésem, hogy nem lehet valakit pár sor elolvasása során megismerni, s ha mégis, én olyan pár sort nem tudok megírni.
Úgyhogy kezdem is azzal, ami a legjobban megy: a mentegetőzéssel. Nem véletlenül mondtam, hogy semmi esetre ne sürgess soha. Ha kések valamivel, amit rendeltél, annak két oka lehet: 1. nem érek rá 2. túl lusta vagyok hozzá. Egyik eset sem olyan, hogy a piszkálódásoddal gyorsabb munkára tudnál bírni, első esetben azért, mert, ha egyszer nincs időm, hát nincs időm, második esetben meg egészen egyszerűen előtört a szánalmasabbik énem. Kolo?
A mindenki számára érthetetlen kifejezéseimet meg kell szoknod, ha el akarsz tudni viselni hosszútávon, kolo, sule? Akkor jó.
2001. március 30-án születtem, és a közhiedelemmel ellentétben a Nessa nem anyakönyvezett nevem, csupán megszokásból írom az összes füzetemre, tankönyvemre és dogámra rá azt is, mert az összes osztálytársam így szólít. A gimiben emelt német-szakon vagyok; eredetileg az emelt angolt írtam be elsőnek, de az nem indult, így kerültem nulla némettudással (egész általánosban csak angolt tanultam) egy németes osztályba, de szerencsére nem kerültem nagy hátrányba emiatt. De a biztonság kedvéért a gimibe vonulás előtti utolsó nyáron elvégeztem egy harmincórás némettanfolyamot, ami életem első és utolsó nyelvtanfolyam-élménye volt, ha a virtuális nyelvtanfolyamok nem számítanak.
A "kedvenc" dolgaimat soha, de soha nem leszek képes maradéktalanul felsorolni, mert a világon mindenből (íróból, költőből, könyvből, előadóból, nyelvből, zenéből, tantárgyból, filmből, sorozatból, blogból) hatmilliárd kedvencem van, amik között nem tudok választani. Igen, hatalmas hibám az, hogy túl sok mindent imádok, túlságosan is.
Nem sok fogalmam van arról, mihez kezdjek magammal, ha valami csoda folytán nem bukok meg az összes érettségimen, de az hótbiztos, hogy a tantárgyakat tekintve humán beállítottságú vagyok. A természettudományokkal világ életemben vért izzadtam, és egy világ választ el tőlük, ellenben a történelem, az irodalom, a nyelvek, a művészet puszta említésétől lázba tudok jönni. Az más kérdés, hogy ezek közül egyikből sem vagyok jó - semmiből sem vagyok jó -, de azért előszeretettel foglalkozom velük. Olyan ez nálam, mint az éneklés, az írás, a blogolás, a zongorázás: egyikhez sincs semmilyen mértékű tehetségem se, mégis boldoggá tesznek, ezért űzöm őket, amikor csak tehetem.

2 megjegyzés:

 1. Szia,

  Nem találtam emailes elérhetőséget hozzád, ezért írok ide, remélem nem gond.
  Nagyon tetszik az oldal, ezért szeretnélek meghívni a Talking Blogs nevű talk show-ba a http://elsobekezdes.blogspot.hu/ oldalon.
  Ha felkeltettem az érdeklődésed - bízom benne, hogy igen - rám írsz emailen / megadod az email címed?

  Kellemes hétvégét kívánok.
  Szeretettel:
  Brukú

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Jól esett ezt olvasni, köszönöm, hogy írtál! Semmi gond, az e-mail címem siposlorka@gmail.com, és a rendelés menete oldalon fel is van tüntetve. Felkeltetted az érdeklődésemet, de nem igazán tudom, miről is van pontosan szó, úgyhogy várom az e-mailedet! :D

  Kellemes szünetet kíván:
  Ness

  VálaszTörlés