2015. december 7., hétfő

Blogverseny - jelentkezés lezárva

Október 25-én tettem közzé az első blogversenyemet, és ámulva láttam, hogy december 1-jéig nem kevesebb, mint 27 jelentkezője akadt. Másnak ez talán bosszúságot okozna, de nekem ez egy hatalmas szám, és nem tudom eléggé megköszönni nektek!

Fejlemények a kategóriákkal kapcsolatban
A legjobb designblog és a legjobb epilógus kategória egyetlen jelentkezőt sem kapott, ezért ezek automatikusan nem indulnak. Sajnálatos módon nem indul továbbá még a legjobb kritikablog, a legjobb kritikaíró és a legjobb designer kategória - előbbiekre egy, utóbbira két jelentkezés érkezett. De ez szerencsére nem távolít el egyetlen jelentkezőt sem, mert azok, akik ezekre jelentkeztek, más kategóriákat is megjelöltek. Sajnálom, Sophia, Kathrine és Scarlett, de sok sikert a többi kategóriához!

Jelentkezők kategóriák szerint
 - Kinézet alapján
Legszebb fejléc:
 Legszebb design:
Legszebb könyvborító:
 - Tartalom alapján

Legjobb cím:
Legjobb fülszöveg:
Legjobb prológus:
Legjobb fanfiction:
Legjobb fantasy/sci-fi:
Legjobb nem fanfiction:
Legjobb trailer:
 - Blogger alapján

Legtehetségesebb író:

Lehetséges reklamációk
Elvárom a reklamálást abban az esetben, ha a nyolcvanszori átolvasás után is találtatok hibát a listán (pl. rendeltnek írtam egy trailert/fejlécet/designt/könyvborítót, ami igazából saját). Azok, akik fejléc, design, könyvborító vagy trailer kategóriába jelentkeztek, de nem írták oda, hogy az rendelt vagy saját munka, azok, kérem, írják meg odalent kommentben. Csak, hogy mind a szavazók, mind Anna és én, a zsűrik, úgy tudjunk ítélni, hogy tudjuk, melyiket készítette egy, designnal sosem foglalkozó blogger, és melyiket egy designer, vagy épp egy deviantartos sablon- és fejlécgyártó illető.
Elutasítom a reklamálást abban az esetben, ha azért születik, mert egy több íróval/szerkesztővel bíró bloghoz is csak egy szerzőt tüntettem fel. Velem is volt már, hogy direkt hangsúlyoztam egy versenyen jelentkezéskor, hogy csak társszerző vagyok, a másik szerző x vagy y. Szerintem egyikőtök sem sértődik meg, ha most nem írtam fel szerzőként (sokkal hosszadalmasabb lett volna, ha minden blogmagazin vagy több ember által írt blog mellé odaírtam volna mind a három/nyolc szerkesztőt). Kérlek, nézzétek ezt el nekem, így is később tudtam csak hozni ezt a cikket, mint terveztem.
És még van lehetőség reklamációra a verseny további menetével kapcsolatban, amit azonnal le is írok.

A verseny menete
Kicsit módosult. Az előző cikkben még azt írtam erről, hogy szavazással kerülnek ki a győztesek a versenyzők közül, és ez továbbra is így lesz, de már csak többek között. Ugyanis az egyik jelentkező is rávilágított arra, amit egyébként én is tudok: hogy a szavazáson nem az arra legérdemesebb, hanem a legnépszerűbb blog fog kikerülni győztesen. És mi nem a népszerűséget keressük, hanem a minőséget.
Épp ezért, a szavazás továbbra is érvényben marad, de emellett a blog másik szerkesztőjével, Annával karöltve fogjuk átrágni magunkat a beküldött blogokon, és a saját (!!!, tehát szubjektív, tehát nem vita vagy megsértődés tárgya, remélhetőleg) véleményünk alapján osztályozzuk azokat.
A szavazások dátumait továbbra is le fogom írni odalent, a nyeremények után. Mert igen, a nyereményekkel is van mit tárgyalni.

Nyeremények
Eddig úgy volt, hogy azok, akik nincsenek benne az első három helyezettben, emléklapot kapnak. Nos, ezen bátorkodtam módosítani, és minden versenyzővel szeretnék egy interjút is készíteni, minél egyedibb, érdekesebb (persze nem személyeskedő) kérdésekkel, amiket a két eredményhirdetés után fogok elküldözgetni a versenyzők e-mail címeire, remélve, hogy mindenki méltóztatik válaszolni is rá.
A másik: most, hogy nemcsak szavazással, de zsűrizéssel is döntünk, a nyeremények annyiban módosultak, hogy az előző cikkbeli helyezés-ajándékok a zsűris eredmények helyezettjeire értendők, amit pedig a szavazások győztesei kapnak, külön tüntetem fel. Tehát:
Helyezést el nem érők: emléklap; interjú
A szavazás 3. helyezettjei: oklevél; kritika a blogjáról/blogjairól (ha többel jelentkezett) (+ezen belül a szokott, rövid ajánló) tőlem; interjú
A szavazás 2. helyezettjei: oklevél; a blogját/blogjait (ha többel jelentkezett) egy napig hirdetem a blogomon; kritika a blogjáról/blogjairól (ha többel jelentkezett) (+ezen belül a szokott, rövid ajánló) tőlem; interjú
A szavazás 1. helyezettjei: oklevél; a blogját/blogjait (ha többel jelentkezett) egy hétig hirdetem a blogomon; kritika a blogjáról/blogjairól (ha többel jelentkezett) (+ezen belül a szokott, rövid ajánló) tőlem; interjú
A zsűrizés 3. helyezettjei: oklevél; a blogját/blogjait (ha többel jelentkezett) egy hétig hirdetem a blogomon; kritika a blogjáról/blogjairól (+ezen belül a szokott, rövid ajánló) tőlem; interjú
A zsűrizés 2. helyezettjei: oklevél; a blogját/blogjait (ha többel jelentkezett) egy hónapig hirdetem a blogomon; kritika a blogjáról/blogjairól (+ezen belül a szokott, rövid ajánló) tőlem; interjú
A zsűrizés 1. helyezettjei: oklevél; a blogját/blogjait (ha többel jelentkezett) három hónapig hirdetem a blogomon; kritika a blogjáról/blogjairól (+ezen belül a szokott, rövid ajánló) tőlem és Annától is; interjú

A szavazások kezdetének dátumai
Legszebb fejléc: 2015.12.06.
Legszebb design: 2015.12.08.
Legszebb könyvborító: 2015.12.09.
Legjobb cím: 2015.12.10.
Legjobb fülszöveg: 2015.12.11.
Legjobb prológus: 2015.12.12.
Legjobb fanfiction: 2015.12.13.
Legjobb fantasy/sci-fi: 2015.12.17.
Legjobb nem fanfiction: 2015.12.18.
Legjobb trailer: 2015.12.19.
Legtehetségesebb író: 2015.12.20.
Sajnos nem tudok egységes órát és percet mondani. A szavazások ideje mindenképpen 5 nap lesz, mindegyiké, szóval akkor sem veszítetek időt szerintem, ha este tízkor teszem ki őket, és akkor sem, ha reggel hétkor. Ha valakinek mégsem felelne meg ez így, az írja meg.

A zsűrizésről
Én sem vagyok egy semmittevő emberke, de Annát tényleg mindig elhalmozzák a tanulnivalók és ilyesmik, szóval emiatt sem tudunk pontos időpontot mondani arról, hogy mikorra lesznek meg a zsűris eredmények. Ki van zárva, hogy decemberben közzétehetjük őket, és nem akarok vészmadárkodni, de az is lehet, hogy a január is elmegy, mire végre hallotok az eredmények felől - sajnáljuk, ez van, biztos nektek is van életetek, szóval nem fogtok belehalni az eredményekre várásba. Reméljük.
A kinézettel kapcsolatos kategóriák - tehát a legszebb fejléc, design és könyvborító - kérdésében én döntök, ugyanis Panna ezektől teljes mértékben elhatárolódik, és határozottan állítja, hogy ő nem ért hozzájuk (szerintem azért képes lenne megállapítani, hogy két fejléc közül melyik tetszik neki jobban, de mindegy, ha nem, hát nem). A többiről közösen döntünk. Itt megjegyezném, hogy nem mi vagyunk az úristen, a mi véleményünk nem szent és nem is a legszakszerűbb, de természetesen mindent megteszünk, hogy előítélet nélkül és alaposan megfontolva, minél igazságosabban ítéljünk. Az ebből következő sértődésekért és hasonlókért nem vállalunk felelősséget. Reklamálni persze lehet majd, azt mindig lehet, kérdés, hogy arra reagálunk-e. Ha megalapozatlan és ostoba a vád, egyértelműen nem, de, ha mi néztünk el valamit, kijavítjuk.

Eredményhirdetés
Fent írtam, hogy a zsűris eredményekkel fogalmunk sincs, mikorra készülünk el, de remélem, ez senkit nem fog dühíteni. Különben is itt a karácsony, mindenki azzal és a téli szünettel foglalkozik majd inkább, mintsem egy blogverseny eredményére várva tördelje a kezét a gép előtt ülve. Aztán, mire elmúlt a karácsonyi és az újévi láz, és januárban eszetekbe jut a verseny, talán már meg is lesznek az eredmények.
A szavazásos eredmények kihirdetéséről viszont van pontos dátum, mégpedig: 2016.01.03. (Úristen, de fura volt leírni azt, hogy 2016... Te jó ég, még csak most szoktam meg, hogy 2015-öt írjak, baszki!)
Igen, hetekkel az utolsó szavazás lezárta után, igen, rohadt sokára, de nem akarok egy korábbi dátumot megadni, aztán nem teljesíteni azt. Arról például fogalmam sincs, hogy a téli szünet mely napjain fogunk a nagyszüleimnél tartózkodni az ország másik felén, ahol nem lesz időm arra, hogy a blogommal foglalkozzak, ezért decemberi dátum már alapból szóba se jöhet. (Arról már nem is beszélve, hogy Pannával mikorra fogjuk kipréselni magunkból a saját rangsorolásunkat... Nyugi, 2016-ban valamikor biztosan. xD De az biztos, hogy arra többet kell várni, mint a szavazások eredményeire.)

E-mail címeink
Hogy legyen hol zaklatni minket, ha esetleg valami halaszthatatlan dologról van szó, amit hamarabb észreveszünk, ha nem komment formájában érkezik.
Anna e-mail címe: pannicska@gmail.com
Az én, tehát Nessa e-mail címe: siposlorka@gmail.com


Ha valami nem egyértelmű a fentiek ellenére sem, írd meg kommentben vagy e-mailben valamelyikünknek (az esetleges reklamálást inkább nekem, mert Annának még én se mernék reklamálni... legyen elég annyi, hogy simulékonyabb vagyok, mint Panna. xD)
Ismételten nagyon sok sikert kívánok minden versenyzőnek, és mindenekfelett kellemes mikulásüldözést, boldog karácsonyt, sikerekben gazdag újévet és további szép napot/estét!
A versenyhez nem kapcsolódó, szokásos mentegetőzésem: Bella és HDawn, igen, tudom, hogy mindketten már gyakorlatilag egy hónapja kértétek a kritikátokat, de a heti hét dolgozat kicsit nagyon megtépázott, szóval, amint visszanyertem az energiám morzsáit, hozzálátok a munkálatokhoz. :) Ami késik, nem múlik.
xoxo Nessa Laura

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Köszönjük, hogy részt vehetünk.
    Csak annyi megjegyzésem lenne, hogy az Antitoxin Blogmagazin designje megváltozott. Így most deviantartos maga a kód, de Japane LS. (én) alakította át.
    Ölelnek, ATBM lányok (Japane LS.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Mi köszönjük, hogy részt vesztek a versenyen. Rendben, átírom :)
      xx Nessa

      Törlés
    2. Köszönjük. 😊 egyébként a fejléc is átalakított munka ,de szerintem nem lényeg 😊

      Törlés