2015. november 1., vasárnap

Cathy blogja

Szerzője: Cathy

A kinézet
1. A fejléc. Egészen más jellegű, mint a többi fejléc, amivel eddig találkoztam, és ez nem negatívum. Először zavart, hogy ennyire sötét, de valójában nagyon is egyedi inkább. Szépen van ráírva a cím, és alatta, gondolom, koreaiul van ugyanaz. A lány szépen lett kivágva, és a fekete keret is tetszik. A kép a városról meg egészen gyönyörű, a függönyös ablakot meg csak sokadszori látásra vettem észre. (6/6)
2. A háttér. Igaz, a blogger háttérsablonjai közül van, de nagyon is illik a fejléchez meg a bloghoz. (2/2)
3. A bejegyzések és modulok háttere. A blogsáv egy feketés-átlátszó alapon van, a bejegyzések pedig egy sötétkéken, és ez így tök jó összhatást ad. (2/2)
4. A betűszín, betűtípus. A betűtípus egyszerű, de a lehető legjobb, a világoskék szín pedig olvasható, és a szememet sem bántja. (3/3)
5. A modulok. A menüvel az a baj, hogy lilás árnyalatú a betűk színe, amit én kicserélnék a bejegyzések betűszínére, mert lila máshol nincs. Az üdvözlet és a fülszöveg rendben van, de sorkizártra tehetnéd őket, hogy esztétikusabbak legyenek - ezt úgy teheted meg, hogy bemásolod a szöveget a Wordbe, sorkizártra teszed, aztán azt másolod be a szövegdobozba. Az oldalmegjelenítést én levenném, mert azt elég, ha te tudod. A piros online-számláló engem személy szerint nagyon zavar, hiszen az egész blogod kékesfekete. A zenelejátszóddal is hasonló a helyzet, csak az meg túl világoskék, én sötétebb színűt keresnék. És, ahogy látom, egyenlőre egyetlen dal van a listán, úgyhogy vagy bővítsd ki, vagy szedd le az egészet. Én a négy másik blogod képét és linkjét egy külön oldalra tenném, mondjuk, 'Többi blogom' címmel, mert így túl hosszú a modulsávod, és ez zsúfolt hatást idéz elő. (12/8)
6. Ötletesség, egyediség + könyvborító, stb. Feltétlenül idevág, hogy a fejléced nagyon szép és egyben sötét, hasonlót még nem is láttam. A bannert is egyedinek találom, ezt az ötletet még nem sokan alkalmazták. (5/5)
7. Az összhatás. Picit sötét, de szerintem szép. (5/4)

A kinézet összesen: 35/30 Nem is rossz! :)


A tartalom
1. A cím. Nagyon frappáns és figyelemfelkeltő, nem túl rövid, nem túl hosszú, érdekes. (6/6)
2. A fülszöveg. Kicsit hosszabb az átlagnál, és ráférne egy alapos átolvasás a hibák kijavítása végett, de egyébként izgalmas és hívogató. (5/5)
3. Az oldalak. A fejezetek rendben van, még írtál is egy elég meggyőző bekezdést oda, ami ellen semmi kifogásom. A képeket látva először meglepődtem, mert tényleg célszerűbb lenne szereplőknek vagy karaktereknek hívni, de te tudod. Ha igazán szép kinézetet akarsz neki, rendelj rendezett képeket egy blogmagazintól, hogy egyforma méretűek legyenek a szereplők képei. A kocsiknak nem sok értelmét láttam, de lehet, hogy csak azért, mert nekem nem mond semmit, ha ránézek egy autós képre. Hozzáértőknek biztos lehet jelentősége. (4/3)
4. A prológus. Nincs, de sebaj. (0/0)
5. A történet. Az alapötletet lenyűgözően egyedinek találtam, még sosem olvastam hasonlót. Viszont zavart az az apró malőr, hogy egy Magyarországon élő, 19 éves lányt csak úgy kihívnak Koreába versenyezni, még akkor is, ha baromi tehetséges - azért elég elrugaszkodott, de rendben, elfogadom. Még azt is, hogy a lány csak úgy, az apja tudta nélkül megy, legalábbis az apja abban a hitben él, hogy Amerikába mennek egyetemre. Hát, azért azt, hogy a lányom egyetemre megy-e Amerikába vagy Koreába táncversenyre, ki lehet találni. Szóval ez a két aspektusa kicsit szúrta a szemem, de hagyjuk, túl kritikus vagyok. Értem én, hogy a történetnek mindenképpen Koreában kellett játszódnia. A kivitelezés ezektől eltekintve frappáns, én meg nem írok róla többet, mert minek írjak, ha kritizálni nem tudom? Alapötlet: (10/10) Kivitelezés: (10/7)
6. Leírások, párbeszédek, a karakterek. Hanna elég idegen volt számomra. Igen, ilyennek kellett lennie ahhoz, hogy a történet kiteljesedhessen, de azért elég abszurd. Az apja tudta nélkül megy el egy koreai táncversenyre, aminek fő célja a sosem ismert anyja megkeresése. Na most, egy átlagos lány nem akarna mindenáron felkeresni egy olyan anyát, akiről nem tudhatja, hogy miért nem kereste soha - lehet, hogy az anyja egy pszichopata őrült, lehet, hogy ribanc, lehet, hogy leszarta a lányát és Hanna apját, lehet, hogy elviselhetetlen természete volt, ezért mentek szét az apjával... Erre a csaj fogja magát, és egyetem helyett titokban Koreába megy. Kicsit... elképzelhetetlen. A párbeszédekben nem találtam kivetnivalót, a leírásokat viszont hiányolom, pont, mint a sorkizártra tett bejegyzéseket. (15/8)
7. Stílus, fogalmazás. Semmi érdemleges; hibáid nincsenek, én meg megint nem tudom, mit írjak, ha egyszer nincs kifogásolnivalóm. (5/5)
8. A helyesírás, szókincs. Bevallom, a fülszöveg miatt arra számítottam, hogy ebbe a pontba sokat kell írnom majd, de kiderült, hogy a fejezeteket igényesen, szépen írod meg, egy darab elírás vagy hiba nélkül! Kellemes meglepetés. (5/5)
9. Hitelesség, történetvezetés. Fent, a karaktereknél említettem, hogy mit találok túl abszurdnak a sztoriban, úgyhogy azt nem írom le újra. A történetvezetésről annyit, hogy egy kicsit több bűntudat- és lelkiismeret furdalás-leírást vártam volna. (5/2)
10. Ötletesség, egyediség + trailer, függelék, stb. Egyedinek tartom a fülszöveget, valamint a történeted alapötletét is. (5/5)

A tartalom összesen: 70/51 Sok sikert! :)


Ajánlom...
Azoknak, akik szeretik japánt és az érdekes, igényes, egyedi történeteket egy egyedi alapötleten alapulva, helyesírási hibák nélkül.


Rettenetesen szégyellem, hogy hosszú idő óta ez az egyik legrövidebb kritikám, de azért remélem, hogy nem bántottalak meg semmivel és tudtam segíteni valamennyit! Ha nem, azt is írd meg! ;)
Kicsit össze van törve a szívem, hogy ez a szünet utolsó napja, de vigasztalhat, hogy már csak 35 tanítási nap, és téli szünet! Mondanám, hogy várom a karácsonyt, de tudom, hogy pont ugyanolyan lesz, mint az összes eddigi. Na, de ez ne törje le a ti lelkesedéseteket! Jelentkezzetek a blogon zajló versenyre, írjatok, olvassatok, relaxáljatok sokat, hallgassatok zenét, és legyetek feledhetetlenül boldogok!
xx Nessa

5 megjegyzés:

  1. Szia!

    Kezdeném azzal, hogy nagyon szépen köszönöm! *-* És tőlem kapsz majdnem mindenre választ, szóval kicsit hosszú leszek. :D
    A képpel kapcsolatban, örülök, hogy tetszik, de őszintén bevallom egyszerű két kép összerakása, plusz egy kis látvány változtatás. Szóval a függönyös rész, az a lánnyal egy kép, csak mivel nem nézett ki rosszul nem bajlódtam a karakter körbevágásával. :D A város pedig szerintem is gyönyörű, egy éjszakai kép Seoulról (Korea fővárosa, ahol ugye játszódik a történet.) És egyébként jól gondolod, az írás koreaiul a cím. :)
    A menü színével kapcsolatban kezdek egyetérteni, így hogy mondtad kicsit nekem is szemet szúrt. :)
    A külön oldal se rossz ötlet a többi blogomnak. Igazából azért szoktam így, mert én imádom, hogy tele van ott képekkel, de most legalább rámutattál, hogy valakinek lehet pont nem jön ez be. Na meg mondjuk a telefonos verzióban azok nem is látszanak így.
    Örülök, hogy a banner is tetszik. Igazából, elég sokan alkalmazzák a bannert, csak mostanában nem, ezt én is észrevettem, hogy a mostani blogosok rászoktak a kódos design szerkesztésre, meg nem igazán van ilyen banner náluk. Hát én kinézetnél is megmaradtam még a régi egyszerűnél, amitől mostanában kezdek félni, hogy le van maradva, de most kicsit megnyugtattál, hogy csak nem rossz ez se.
    A zenelejátszós részhez annyit fűznék hozzá, hogy tegnap este csináltam meg, és igen én is néztem a színt, csak már késő volt, na meg próbaképp beraktam egy zenét, de amint ráérek szerintem kicserélem feketére és keresek még zenéket. :D A számláló pedig, tudom, hogy elüt, de nem lehetett színt választani, de majd azzal is kezdek akkor valamit.

    A címekkel mindig nagy bajban vagyok, szóval nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed. :)
    Annak is szintén örülök, hogy figyelemfelkeltő a fülszöveg. Igazából nem tudom milyen hibákra gondolsz, most gyorsan átfutottam, de hirtelen max pár vessző hiba jutott az eszembe, na mindegy majd még átnézem.
    A képeknél pont gondolkoztam, hogy majd ha lesz időm megcsinálom valahogy őket, például azonos kerettel, azonos méretekre állítva.
    Ami a történet részt illeti. Pont mostanában zajlik az 5. vagy hányadik koreai k-pop (koreai pop) fesztivál, ahová a világ minden pontjáról lehetett táncosoknak nevezni és a döntő Koreában van. Szóval innen jött még anno ez az egész ötlet, igaz kicsit másabb táncversenyt takar, de innen nézve, már nem is annyira hihetetlen, főleg, hogy megjegyzem Korea és Magyarország közt van kapcsolat, amiről tudom, sokan nem tudnak, szóval ezt nem rovom fel, csak gondoltam leírom.
    És igen nem tértem ki nagyon, hogy hogy sikerült megtéveszteni a szüleiket, ami azért elég nehéz lehetett, de egyébként, azt hiszem az 5. részben már meg is tudják, bár ha jól sejtem 3 vagy 4 fejezetet olvastál csak el.
    Aztán, ami az anyja keresését illeti, erre ugye ki is térek, hogy mondják neki, nem értik miért keresi, mert ők hasonló helyzetben nem tennék, és Hanna is fél viszont hajtja a kíváncsiság, na meg hogy az apja ugye annyira titkolta előtte az egészet. Igazából ez személy függő szerintem, mivel engem érdekelne, akkor is, ha utána rossz lesz a vége.
    A sorkizárást majd javítom. :) A leírásokkal pedig egyetértek, sajna ez az egyik legnagyobb hiányosságom írás terén, hogy ezer évbe egyszer jön rám a leírás. :( Pedig azt senki nem mondhatja, hogy nem olvasok rengeteget, ráadásul sokszor olyat, amiben még sok is a leírás. :D
    Annak is örülök, hogy nem találtál hibákat, mindig átolvasom felrakás előtt, bár néha újraolvasásnál találok egy-két szót, amin átsiklottam, na meg a vesszőkkel mái napig meggyűlik sokszor a bajom. :)
    A bűntudatra is odafigyelek majd jobban. :)

    Nyugi nem bántottál meg semmivel, rámutattál pár olyanra, amire eddig nem gondoltam, meg olyanra, amire még nem szántam időt, hogy megváltoztassam. :D
    Szóval még egyszer köszönöm, hogy szántál időt a blogomra! ^.^

    ui.: Te aztán jó előre kiszámoltad mennyi idő van a téli szünetig. Én személy szerint most az őszi után nagyon nem várom, mivel most is végigdolgoztam szinte. :/ :D

    By, Cathy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Cathy!
      Hű, de meglepődtem a terjedelmes komment láttán! :D De örültem ám neki, mert az csak azt bizonyítja, hogy sikerült hatást gyakorolnom. :)
      Igen, a fülszöveg kapcsán csak azokra a vesszőhibákra gondoltam én is. :) Hát igen, csak a harmadik fejezetig jutottam, de sehogy sem fért bele az időmbe, hogy végigolvassam, mert szerettem volna a szünet utolsó napján közzétenni, mert tudtam, hogy hétfőn nem lenne rá időm, kedden meg már fáradt vagyok. Igazad van, lehetséges, hogy adott esetben én is meg akarnám keresni az édesanyámat, csak ilyen tekintetben nem túl erős a képzelőerőm, ezért nem tudtam belegondolni, hogy milyen lenne, ha rólam lenne szó.
      Köszönöm szépen, hogy hozzám fordultál a kritikakéréseddel, örömömre szolgált megírni! :)
      U.i.: Jesszus, részvétem! Én semmit nem csináltam, döglöttem egész nap egyik székből a másik ágyra fekve, mégis istentelenül fáradtnak érzem magam. :o
      xoxo, Nessa

      Törlés
    2. Szia!
      Szokásom mindenre reagálni mindig, ezért lett egy kicsit hosszú.
      Amiket mondtál azokat folyamatosan javítgatom, ahogy időm engedi, szóval megvolt a a hatása. :)
      Egyébként csak kíváncsiságból, szokott olyan lenni, hogy továbbkövetitek a kritikakérő történetét, ha tetszik?
      Ui.: Irigyellek :D Én előre látom, hogy a téli szünetem is szívás lesz, de legalább van munkám, elég jó is, szóval azért nem panaszkodok, a lényeg, hogy a suli is megy még mellette majdnem simán. :)
      Puszy, Cathy

      Törlés
    3. Szia!
      Néha előfordul, hogy nem is a szokás miatt iratkozom fel, hanem azért, mert érdekel is a folytatás, de akkor is tovább követem a blogokat, ha nem tetszenek. :) A tiéd természetesen tetszik. :)
      U.i.: Kitartás!
      xx, Nessa

      Törlés
    4. Szia!
      Értem, örülök egyébként, hogy tetszik. És még egyszer köszönöm a kritikát. ^.^
      Puszy, Cathy

      Törlés