2016. december 12., hétfő

Lexy blogja

Évszázadokkal ezelőtt - vagyis augusztus 16-án - rendelték tőlem ezt a kritikát, szóval nagyon ideje volt elkészülnöm vele.
U.I.: A szerző nevéhez mindig azét írom, aki a kritikát rendelte, akkor is, ha többszerkesztős blogról van szó. Remélem, nem baj, de ha igen, szóljatok, és lecserélem arra, amire kéritek.

Szerzője: Sheena. Lexy

A kinézet
1. A fejléc. Eléggé félrevezető, ha fogalmazhatok így. Amikor a fejlécre nézek, egy meséket publikáló blogra számítok. Igen, tudom, van ez a rajzfilmszerű (nem anime, már nem nevezem animének, mert egyszer valami, amit annak neveztem, nem is az volt, és beégtem... nézzétek el, nem vagyok otthon a témában) műfaj, de mégsem jön be ez a látványvilág. Tudom, amikor nem egytörténetes blogról van szó, nehéz olyan fejlécet alkotni, ami minden tartalomra illik valamilyen szinten - de a tiéteknek azért lehetett volna szerezni egy komolyabb kisugárzásút, legalábbis az én véleményem szerint. De ha ezen továbblépek, akkor is találok benne kifogásolnivalót; a bal széle felé például van egy világos, háromszöget formázó valami, amiről egyszerűen nem tudom megállapítani, hogy micsoda. Biztos romlik a szemem, de eskü, nem jövök rá, mit akar ábrázolni. A cím betűtípusa mondjuk, hogy még illik is a fejléc egészéhez, de míg a blog címében betűvel van kiírva a tíz, addig itt számmal olvasható, én pedig nem szeretem a "széthúzást" - legyenek egységesek a dolgok. Ezenkívül a fejléc maga nem passzol eléggé blog többi részéhez. A széle belelóg a háttérképbe, ami zavaró hatást eredményez; a barnás háttérszín egy egészen picit elüt a fejlécétől, annak ellenére, hogy az is egy barnaárnyalat; egyedül a modul- és bejegyzéscímek színei harmonizálnak a fejléccel. Nem vagyok elégedett. (6/2)
2. A háttér. Maga a háttérszín nagyjából megállná a helyét, de a kép a sarkában már nem jön be ennyire, főleg, hogy még a fejléc is belerondít egy picit. (2/1)
3. A bejegyzések és modulok háttere. Szerencsére átlátszóak, így nem tudok beléjük kötni. (2/2)
4. A betűszín, betűtípus, betűméret. Mindegyik betűszín különleges, mert nem mindennap látom blogon; a háttéren olvasható, a fejléchez illik. A típus egyszerű, de a legjobb választás is egyben, a méretben pedig úgyszintén nem találtam kivetnivalót. (3/3)
5. Az effektek. Nem vittétek túlzásba, de ez nem is baj, mert a blog összhatásához nem illene semmilyen csicsás effekt. Az az apró linkeffekt, ami van, tökéletesen megfelel. (2/2)
6. A modulok. Rögtön belekötnék az üdvözlő-modulba: Köszöntelek az elborult elmék világában, ahol minden megtalálható a kannibalizmustól kezdve, a gyilkosságokon át, a sok hülyeségen keresztül, egészen az agyunk legmélyebb pontjáaiig minden megtalálható [így praktikusabb a szórend], ahol még mi sem tudjuk, hogy mi található. Komolyra fordítva a szót, ez csak egy egyszerű ficblog, ahova négy lány feltöltheti a pillanatnyi agymenéseit, mert nincs jobb dolga.
Az egyszerű menükódért viszont dicséret jár - iszonyat régen láttam már ezt a típusú menüt, ami még nincs agyoncsicsázva mindenféle fölösleges effekttel. A 'fantáziavonal' szerintem egy szó, de megy a vállonveregetés, hogy nem chatnek neveztétek el. De a lila betűszín nem okés; sehol máshol nem szerepel ez a szín, ezért elüt az egész blogtól.
A lélekszámláló elnevezés annyiban pontatlan, hogy ezzel a névvel egy online-számlálót várnék; amúgy is elég, ha a számmal ti tisztában vagytok, de ha ragaszkodtok hozzá, nem katasztrófa. És a legjobban a feliratkozók meg a cserék neve tetszik. Amit viszont nagyon hiányolok, az egy szerkesztőlista - oké, hogy a fülszövegből kiderül, hogy négyen vagytok, de azért jó lenne név és link szerint lebontva látni ezeket egyetlen modulban. Sorrendileg csak annyit tudok javasolni, hogy a feliratkozókat helyezzétek a chat elé - fontosabb, mint az utóbbi. Egyre több helyen látom, hogy a chat megelőzi a feliratkozókat, és nem örülök neki; igen, tudom, hogy cserét kunyerálni többen tévednek egy-egy blogra, mint feliratkozni, de nem feltétlenül ehhez kéne alkalmazkodni. (12/10)
7. Bejegyzéselrendezés. Rettenetesen hiányzik nekem a dátumfejléc a bejegyzések elejéről. Akárhogy kerestem ugyanis, csupán az óra-perc jelzést találtam meg a bejegyzéseknél, azt, hogy melyik napon tették őket közzé, nem. Engem, aki eleve nem kritizál olyan blogokat, amin három hónapnál régebben érkezett utoljára bejegyzés, kicsit mellbe vágott a tény, hogy meg sem tudom állapítani, ti mikor hoztátok az utolsó bejegyzéseteket - mivel erről sehol sincs feljegyzés. (Persze, amikor a régebbi bejegyzésekre ugrok, ott van a linkben az év meg a hónap, de na. Hadd kössek már bele!) A pipákat ellenben megmosolyogtam; még sosem láttam, hogy valaki 'álláspont'-nak nevezné el őket, és a mennybe való-pokolra vele páros egészen fergeteges. A száraz 'bejegyezte'-címke helyett viszont én a helyetekben kitalálnék valami legalább olyan frappánsat, mint a modulnevek vagy a pipák. (3/1)
8. Ötletesség, egyediség + könyvborító, stb. Könyvborítótok egyértelműen nincs (segítek: ujjongok örömömben emiatt), de egyedi ötletekben már igenis bővelkedik az oldalatok külseje. Annak ellenére, hogy a fejlécről nem szóltam túl pozitívan, még így is többre értékelem, mint az agyonhasznált, komor arcot vágó modellcsajok köré megszerkesztett, ezer, a történethez semmilyen módon nem kapcsolható elemből összevagdosott háttérelemből összetákolt fejléceket. Egyedi a blogotok színvilága, a modulcímek, a pipák nevei, a túlcsicsázottság hiánya... Kell ennél több? (5/5)
9. Az összhatás. Hát, a fejléc nem a kedvencem, és a háttér sem kifejezetten az "esetem", de egyáltalán nem rossz a blogotokon időzni: kellemes a szemnek. (5/3)

A kinézet összesen: 40/29 Semmi komolyabb probléma. :)


A tartalom
1. A cím. Kérem szépen, nagyon tetszik! Találóbbat szerintem meg sem lehetne álmodni a ti blogotoknak; könnyen megjegyezhető, hangzatos, frappáns, kellően figyelemfelkeltő... Azt ugyan nem tudom, hogy miért pont tíz dekagramm van a fantáziából, de csodásan hangzik, és nagyon egyedi! Az is egy hatalmas virtuális vállon veregetést érdemel, hogy magyarul van - el sem hinnétek, milyen kevés magyar blogot látok mostanában magyar címmel. (6/6)
2. A fülszöveg. A nem egytörténetes blogok (á, már megint ezt a kifejezést használom) fülszövegeihez képest ez szokatlanul megnyerő, legalábbis nekem nagyon bejött. Nem vittétek túlzásba, kellően humoros és könnyed lett. A helyesírását és a megfogalmazását pedig fentebb, a moduloknál már kijavítottam. Bocs, hogy a címről és a fülszövegről együtt kevesebbet írok, mint a fejlécről, de ha egyszer előbbi kettőről nem tudok rosszat mondani? (5/5)
3. Az oldalak. Többször is átböngésztem, de nem tudok rájönni A kerítésen túl nevezetű oldalatok céljára. Van benne pár, egy-két szóval ellátott kép, pár dőlt betűs idézet, és ennyi. Kerestem linkeket, eskü, még a képeket is kétszer ellenőriztem, hátha azok linkek, de semmi. Hol vannak a linkek? Miért nincsen felsorolva semmi? Na, mindegy, továbblépek, nézzük a kis bevezetőszöveg hibáit: Hiába mondja Dante is, "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel." Te ne tedd, hiszen gartuláció gratuláció jár a kitartásodért. Igen, valószínűleg valaki épp mögötted van valaki [így magyarosabb a szórend], és téged bámul.
Amúgy nem tudom, miért visszafelé haladok az oldalakkal, de térjünk át az Agypalotára. A démon-angyal történetek között több, regénynek címkézett cím is van, ami nem értem, mit keres ott, ha a blogon se híre, se hamva hasonlónak. Az se világos, hogy miért kellett csinálni egy "szörnyvilág" alcímet, ha nem is szerepel alatta semmi. Igen, a BBC-s Sherlock-sorozatból van az ötlet, hogy így nevezzem el, lépjünk tovább ezen. Na, és ha még mindig nem tiszta, hogy ez itt mi is lenne, mert nem magyaráztam el, akkor megemlítem, hogy itt található minden saját - nem ff - történet, amit megírtunk, és még publikálni is mertünk. Többnyire beteg, elborult dolgok, amik szerintünk még beleférnek - nem, szerintünk sem - a normalitás - nem, szerintünk sem - határaiba. És akkor most, kellemes borzongást kívánok, Halandó!
Nézzük akkor a Fandomokat. Kedves Halandó, köszöntelek a fandomjaink világában, ahol mindenféle sorozatból, animéből, filmből, könyvből, képregényből, és egyébből megtalálhatóak a kis fejünkből kipattant történetek, amik kiegészítik, átírjaák, vagy egyszerűen csak porig romboljaák az adott világot, hogy újra megalkothassuk azt a saját ízlésünknek megfelelően. Ha jobban tetszik, mondom azt, hogy mindenféle fanfiction megtalálható. Itt is megtalálható két olyan alcím, amihez egyáltalán nem írtatok/linkeltetek semmit. Nem tudom, hogy ezek megvalósításra várnak, vagy csak nem tartozik hozzájuk bejegyzés (mindegyik bejegyzést elolvastam, de nem ismerek minden alapot, amire a fanfictionöket építettétek például), mindenesetre valamit kezdeni kéne velük. Ja, és a DirtyNatural még sehova nincs belinkelve - ugye, milyen hatalmas hibákat találok? Szörnyű! (Lln, igazából csak hülyeségekbe kötök bele, mert nagy hiba nincs is.) (4/2)
4. Az egyrészesek. Jó sok minden van itt, azt meg kell hagyni. Kénytelen leszek időrendi sorrendben haladni, ha mindenről akarok egy-két szót ejteni.
A Törött üvegszem világában egyáltalán nem vagyok otthon, szóval nem tudom különösebben megítélni a milyenségét; amibe viszont mindenképp bele tudok kötni, az a helytelen franciája (Exscusi moi-t írtál a helyes Excusez-moi helyett, és tudom, írtad utána, hogy aki ezt mondta, annak helytelen volt a kiejtése, de a helytelen kiejtést amúgy sem célszerű írásban is jelölni) és az apró hibák, amik helyenként rontanak az összképen. De legalább sorkizárt.
Az OFF - "Kritika" nekem semmit nem mond, főleg, hogy a kritika alanyával egyetemben még a Supernaturalt sem ismerem. A Forró jég viszont már nagyon is lehengerlő; ittam minden szavát, hiszen szinte süt belőle az eredetiség és az ötletesség. Még tanulsága és karácsony-feelingje is pont kellő mértékben van, más szóval elismerésem!
A Mert sajt és mert megtaláltammal kapcsolatban főleg a párbeszédek helyesírásának hiányosságai tűntek fel, amellett persze, hogy ez az ötlet zseniális. Tetszik az elképzelés, hogy az írók által kitalált karakterek egy másik dimenzióban élnek és virulnak. Hatalmas pirospont!
A Puppetet nem értettem igazán - biztos ismernem kellett volna hozzá az alapot -, mindazonáltal a Lélekvándor enyhén szólva is kárpótolt a tökéletesen megjelenített, karácsonyias hangulatával és az aranyosságával. Az Az enyém vagy biztos jobban megfogna, ha találkoztam volna már Destiel fogalmával; egy korábbi kritikaalanyomnak köszönhetően viszont a Miraculous már nem ismeretlen számomra, így a Búcsú és az I'm okay cukiságával már jobban tudtam azonosulni. A Végtelen világhoz és a We'll meet againhoz teljesen kuka vagyok, a You Are The Only One viszont nagyon megfogott.
A Paralyzed szinte az őrületbe kergetett, mert eszméletlenül, őrülten, felülmúlhatatlanul csodálatos; mintha rólam írták volna, és szinte sírva fakadtam, mikor kiderült, hogy csak álom volt az egész. Nem tudom, hogy csináltad, de kitépted a szívemet és darabokra szaggattad - ha lehet ezt mondani, jó értelemben.
A Count On Me érdekes, de csak jót tudok róla mondani írni. Az Estimeséről nem tudok szakszerűen nyilatkozni; csak azt tudom, hogy hátborzongatóan jól van megírva. A Nem gondoltam volna egy csoda, komolyan. A Köszönöm biztos könnyfakasztó annak, aki ismeri a történetét. Az Üresre az volt a reakcióm, hogy eszméletlenül fantasztikus.
A Where the Wild Roses Grow és a Between Angels and Insects ötletét még sehol máshol nem láttam (ami csak az én tájékozatlanságomra egyértelmű bizonyíték, nem feltétlenül az ötlet eredetiségére), de jópofa dolognak tűnik.
Az A Kis AngyalSrác az első crossover, amit életemben olvastam (btw, köszönöm, hogy ezzel is bővítetted az ismeretségeimet), és azt kell mondanom, hogy nem rossz! Nem lett a kedvenc műfajom, nem áll hozzám túl közel, ez mégis nagyon tetszett. Az A Másik zseniális, a Kulcs viszont az én ízlésemnek messze túl elrugaszkodott, és ordít róla, hogy egy gigantikus méretű fangörcs eredménye, szóval nem lett a kedvenc írásom tőled, de a hozzátok hasonló rajongóknak attól még lehet, hogy bejön. Sőt, biztos vagyok benne, hogy igen.
A Hosszú út egy csodálatosan összerakott és megoldott történet, amihez csak gratulálni tudok. A The girl with black eyes and a hearttól káprázott a szemem, annyira imádtam - csodásat alkottál! A Holdfény gyönyörű. Az Áldozatban imádom, hogy E/2., amit túl kevés helyen olvasni - maga a bérgyilkos-áldozat-felállás nem túl újszerű, nem is a favoritom, de azért nem volt rossz olvasni. A Szótlan cuki, a Bocsánatot pedig azért érzem át, mert a One Directionnel kapcsolatban már én is képzeltem el hasonlót. A Forró tea, forró ágyba és a Csokit vagy csalok cukik, utóbbi még a lehető legjobban eltalált halloween-feelinget is közvetíti.
A Vérző szív nagyon szép. Hogy úgy mondjam, szomorú, de felszabadító - hihetetlenül zseniális. A Macska-baj iszonyatosan aranyos! Az Egy másik világban betűi mások, mint a többi bejegyzéséi, de maga a sztori elég jó, csak nem mond nekem semmit. Ellenben van benne egy ilyen: "A Stairway to Heavent kifej ő is a dallamot. ezetten szerették játszani, hiába voltak lent a pokolban." Mintha kettévágtál volna egy mondatot, és beírtál volna valamit a két fél közé. A Halloween-i lidércnyomásban túl sok a gif, de összességében egyáltalán nem rossz, sőt.
Nekem tetszik a Babona lezárása úgy, ahogy van, de két elírást is találtam benne: Az cseppek kíméletlenül potyogtak a lapokra. Aznap mindkettőjük élete megváltotzott egy kicsit. A Mom, please! nagyszerű, annak ellenére, hogy nem tudom, ki az a Bill. Azért azt javítsd ki, hogy ezt a fajatta kapcsolatot nem kedvelik az emberek.
Az Odaát 15 évvel későbbtől még nekem is megfájdult a szívem (már ami van belőle), annyira megható. A két súlyosabb elírása: a fájóbbnál-fájóbb emlékek; pár cm-s centiméteres [nem jó ötlet folyószövegben rövidíteni] por lepte a könyveket.
A Tökéletes egy mestermű. Tényleg tökéletes, csupán egyetlen nagyon zavaró hibát leszámítva: Mindenki habtágban haptákban állt és várta a saját nagy pillanatát. A Míg a halál el nem választ könnyfakasztó, fájdalmas és gyönyörű; amibe úgy igazán bele tudnék kötni, az csak ennyi: Mindig is mondta, hogy neki két férje van.
Van még ugye a SuperGrease, aminek két részlete nincs sorkizártra állítva, de tetszik a dalszövegrészletes megoldás. Maga a sztori nem túl hiteles - szóról szóra ugyanaz vele a bajom, amit a Simple Mannel kapcsolatban lentebb tárgyalni fogok. Csak ez a sztori még felülmúlta az említett történet hiteltelenségét is azzal, hogy egy hónap ismeretség után Lexy már Jared gyerekét várja. Tudom, régimódi vagyok, de hiszem, hogy nem ez a normális vagy az etalon.
A DirtyNatural hasonlóképpen elég hiteltelen, de ezen már meg sem lepődöm. Nyilván nem is kell túl komolyan venni, mert, ahogy elnézem, paródia akar lenni, vagy mi... De legalább ezúttal az alapötlete nem mindennapi. Igaz, ezt a pozitívumot rögtön agyonvágja a seperc alatt teherbeesés és a szokásos első-látásra-szerelem...
A blogotokon található, egyrészes történetek tehát: (10/7)
5. A többrészesek. Négy ilyen található jelenleg a blogotokon; a 16 részt megélt Eredendő bűn, a túl hamar abbahagyott Nevermore, a Stairway to Heaven (amit én csak Gina-sorozatként emlegetek) és a Simple Man (tehát a Lexy-sorozat). Nincs jobb ötletem, hogyan bontsam le a mondanivalómat, szóval haladok velük olyan sorrendben, ahogy felsoroltam őket, oké? Tényleg, és előtte még leszögezném, hogy az alapötletet az Eredendő bűnnél nem pontozom, tekintve, hogy nem vagyok bennfentes a Supernatural világában, és nem akarom megítélni a fanfiction eredetiségét, nem tudván, mennyire "lop" az alapból, hogy így mondjam - nem lopással vádollak, csak mivel nem... nem ismétlem el, amit az előbb írtam, remélhetőleg értitek. Amennyire én tudom, még az is lehet, hogy csak belevittél egy saját karaktert a már filmre vitt események sűrűjébe, aztán szóról szóra leírtad őket, és akkor őrültség lenne tíz pontot adni a sziporkázó alapötletre.
Az Eredendő bűn külcsínyt tekintve hagy némi kívánnivalót maga után. Nagy megkönnyebbülésemre minden része sorkizártra van állítva, bosszúságomra ellenben minden fejezet tele van cseszve - már bocsánat - számtalan szükségtelen, fölösleges, a szöveget szétszabdaló giffel. Igen, tudom, hogy amikor az ember rajong valamiért - a te esetedben ez itt a Supernatural -, akkor nem bírja megállni, hogy ennek hangot is adjon, de könyörgöm, legalább lenne a kép köré futtatva a szöveg! De nem, te általában csak beteszed a képet két bekezdés közzé, ezzel hézagokat gyártva az egyébként rövid lélegzetű részek bekezdései között. Számozásilag pedig egy helyen bakiztál - nincs 9. fejezet. Kerestem, de nincs sehol, és a 10. tökéletesen követi a 8. befejezését, ezért feltételezem, hogy nem a fejezet szívódott fel, hanem elszámoztad. A 11. fejezet sorszámneve után nem pontot, hanem kötőjelet tettél, azt viszont értékelem, hogy fejezetekként, és nem részekként címezted meg a részeket, és még szóközt is képes vagy tenni a pont és a 'fejezet' szó közé (biztos neked sem újdonság, milyen sokan nem képesek erre). A tizedik fejezettől kezdve már egész emberes terjedelműek a fejezetek, amire azt mondom, rendben van, szóval annyira nem vészes a helyzet.
Mivel az alapötletét nem veszem figyelembe, jöjjön a kivitelezése. Örömmel jelentem, hogy egy helyenként kellő mértékben humoros, jól megírt, drámai, jól felépített, egy fejezetet mindig a legizgalmasabb részen lezáró történetről van szó, amit épp ezért lehetetlen abbahagyni vagy megunni. Persze lehet, még jobban élvezném, ha otthon lennék a világban, amiben játszódik (de már tervben van a dolog, mert igen rendesen megimádtattátok velem a sorozatot, még így, látatlanban is, szóval nem lehet semmi), mindenesetre igazán elnyerte a tetszésemet, és ez enyhe kifejezés rá. Sóvárogva kerestem a folytatást a 16. fejezet után, és nagyon csalódottan konstatáltam, hogy az még nincs - nagyon remélem, hogy nem akarsz véget vetni a történetnek! (Ez egy burkolt célzás volt egy rajongótól, hogy írj folytatást, különben átmászik a monitoron és addig veri a fejedet a billentyűzettel, amíg neki nem állsz írni.) Az egyetlen aspektusa a sztorinak, amibe bele tudnék kötni, az a 3. fejezet (úgy emlékszem), amikor az egymásnak szinte idegen főszereplők lefekszenek egymással, miután kiderült, hogy akit lány (bocs, nem emlékszem a nevére, mert annyi történet van a blogotokon) legutóbb megcsókolt, az meghalt. És később az is kiderül, hogy nem a lány succubus-mivolta (remélem, jól írtam) okozta a hirtelen fellángoló fangörcs-rohamot rajongói vágyálom valóraválását vágyat, szóval ez az egyetlen kiskapu is bezárult. Hitelességileg tehát nem áll biztos lábakon, de még ez is apróság néhány fejfájdító logikai bukfenchez képest, amiket kritikaírói pályafutásom során volt balszerencsém olvasni, szóval annyira ne keserítsen el, hogy ezt szóvá tettem. Biztos csak én vagyok régimódi, hogy a körülbelül egynapos ismeretség utáni szex furcsán hat nekem - főleg, hogy sejtem, mit művelnek a körülöttem élők. Igen, megmaradtam naiv, gyermeteg valómban, nézd el.
Hatalmas fájdalmamra a Nevermore csupán hat fejezettel büszkélkedhet. Nem tudom, mi az oka, hogy megragadott ez a különös AU, mégis így történt. Szerintem mindent elmond, hogy ittam minden szavát. Persze, valahol igazából ez fanfiction, ezért nem tudom maximális ponttal díjazni az alapötletét, de elárulhatom, hogy a ti blogotokon olvastam életemben először Supernatural-fanfictiont, szóval ez még egy viszonylag jó lehetősége a fanfiction-írásnak, ha értitek, mire gondolok. Ha már lefelejtettem az elejéről a külsőségek ecsetelését, akkor bepótolom: tetszik az egységes idézet minden fejezet elején (mármint, hogy mindig középre zárt és ugyanolyan betűkkel operál), de a 6. rész címében azt írtad, 'Nevemore'. A fejezetek az én ízlésemnek túl rövidek (szeretek elmerülni az olvasmányaimban, ezért nem vagyok kibékülve a rövid részekkel, amik véget érnek, mielőtt igazán azonosulhatnék a világukkal), és a részenként két gif még mindig sok nekem, de mondjuk, hogy nincs egetrengető problémám semmivel - igazából, amíg egy bejegyzés sorkizártra van állítva, addig nem állok vele hadilábon, akármilyen legyen is bármilyen más szempontból. Karaktereit tekintve ez a történet alkotott egyébként a legnagyobbat a blogon találhatók közül.
A Stairway to Heaven minden fejezete sorkizárt, megfelelő hosszúságú, de még mindig sokallom a gifeket, de ez egy Supernatural-rajongónak biztos nem gond, hiszen legalább ezeken a mozgóképeken is láthatja a kedvenceit. A Kérlek című fejezetben a Ginás rész más betűkkel van írva, mint a többi; ez zavaró. Az alapötlete elég furcsa - mármint, hogy Sam és Dean Winchester tényleg léteznek, és íródott róluk egy könyv és készítettek róluk egy sorozatot, és ők ezekről mit sem tudnak -, de legalább visz egy frappáns csavart az egyébként tucat fanfiction-felállásba. A kivitelezés pedig sziporkázik a zseniálisabbnál zseniálisabb ötletektől, amikről sajnos nem tudom megállapítani, hogy mennyire eredetiek, avagy mennyire nem. Mindenesetre, ha ezek a saját ötleteid, akkor... a "le a kalappal előtted" egy enyhe kifejezés ahhoz képest, amit érzek ezzel kapcsolatban. Tűkön ülve várom a folytatást!
Pár nagyobb hiba ebből a történetből, amit menet közben írtam ki, és már nem akarom különválogatni a fogalmazási vagy a helyesírási hibákhoz őket, mert igyekszem még ma közzétenni ezt a kritikát:
Ne haragudj: "A hangokból ítélve kiadta magából azt a semmit, amit egész nap evett." "Inkább magamra magáracsukta a fürdőt, mert még egy perc, és a Led Zeppelin énekese olyat lát, amire nem biztos, hogy fel van készülve."
Ígéret: "Ez miatt Emiatt van az egész?" " - Micsoda mi? - Ffordultam fel meg egy pillanatra."
Szeretlek: "Biztosan csak elment valahova, és nem akart felkelni." "látás módom látásmódom"
Lépcső a mennybe: "Tettem a kezem a vállára bíztatóul biztatásul" "Sam felé terelődtemk a gondolataim." "Bíztatott Biztatott" "Itt azt írják, hogy a tüneteik ugyan azok ugyanazok voltak. Véres köhögés, hát fájás hátfájás, hirtelen fogyás." "ez miatt emiatt" "Madár csicsergés Madárcsicsergés, patak csobogás patakcsobogás" "idő gép időgép" "duda szó dudaszó"
A pokolba vezető út: "Farkas szemet Farkasszemet nézni egy hattyúval. Kihúzhatom a bakancs listámról bakancslistámról." "élet veszélyben életveszélyben" "Akik várnak valakire." "Szeretet Szolgálata Szeretetszolgálata" "Ég a reistag Reichstag?" "Hagytam, hagy hadd pihenjen." "halál eset haláleset" "Amíg távol voltam, utána néztem utánanéztem pár dolognak" "Félre néztek Félrenéztek"
A Simple Man 2., 4., 5., 11. és 12. fejezetét sorkizártra kéne állítani, valamint mindegyik fejezet hosszát megnövelni, amennyire csak lehet (komolytalan hatást keltenek a nyúlfarknyi fejezetek). Azért viszont hatalmas vállonveregetés jár neked, hogy egyáltalán nem tettél gifet egy fejezetbe sem. Nagyon szép és jó a két borítószerűség, amiket a fejezetek elé szoktál tenni attól függően, hogy melyik párocska áll a középpontjában, és pont kielégítik az illusztráció-igényeimet. Továbbra is tartsd meg ezt a jó szokásodat! De kitartok amellett, hogy a Buon giorno-t egybe kéne írni, nem külön, ahogy te tetted. Azonkívül a 13. fejezet címében "rész" áll a többi rész címében szereplő "fejezet" helyett.
A 9. fejezet címe The Rains of Castemere, és nem tudom nem bevallani, hogy én erről pont olyasmire számítottam, mint amit Tywin Lannister csinált Castamere-nél. Igen, igazából értem; TH-s utalást akartál, mert menő, meg jól hangzik, de legalább lett volna valami köze a fejezethez! Mondjuk, legalább beszéltek volna az ugyanilyen című epizódról Jensen és Gina! Vagy kezdtek volna eszmecserébe A tűz és jég világában részletesen leírt eseményekről, arról, ahogy Tywin elárasztotta az ellene fordulókat Castamere barlangjában!
Az alapötletről ellenben már nem tudok ilyen fényesen nyilatkozni. Egyszerűen túlságosan is ordít róla, hogy egy elvetemült (jó értelemben, na) rajongó vágyálmát veti "papírra", nem pedig egy reális, hihető történetet. Azt például el tudod képzelni, hogy pont a Supernatural stábjánál van pont ugyanakkor üresedés a sminkes és az öltöztető posztnál is? De ha ez nem lenne elég, a kivitelezés is hasonló hangvételű: halmozott írásjelek, csupa nagybetűs mondatok - a fangörcs letagadhatatlan eredményei -, de még a történet maga is egy tündérmese, de nem a szó szerinti értelemben (pedig az kevésbé keltene nevetséges hatást). Mennyire tartod reálisnak, hogy egy testvérpár a Supernatural-stáb közelébe jut (ez még a kisebbik valószínűtlenség és valószerűtlenség, fogjuk rá, hogy elsiklok felette), és pont mindkettejük megtetszik a filmbeli kedvencének? Ráadásul gyakorlatilag első látásra? És pont Dean esetében, aki, mint kiderült, nem szokott érzelmeket mutatni lányok iránt, akit megszerez, azt csak egy éjszakára használja? Vagy Sam esetében, aki visszahúzódó és depressziós, ezért pont a rózsaszínhajú, vagánynak tűnő lányt szemeli ki magának? Oké, az ellentétek felőlem vonzhatják egymást, de itt nemcsak erről van szó. Te túl feltűnően építettél fel egy egész történetet a saját és a testvéred vágyálmai köré. Túl fangörcs-szagú, szürreális, valószerűtlen az egész.
Pár hibája a fejfájdítóbbak közül:
11.: "üvölttettem a Led Zeppelin Black Dog című számát"
12.: "Szerettem vele lógni, mert elfelejttette velem a rengeteg szart, ami egyetlen hét alatt a nyakunkba zúdult egyetlen hét alatt."
13.: "Nyugiii... kezdd az elején" "Majdnem a a legtökéletesebb"
14.: "nem a dzsinn műve" "EMisha Collins egy egész világ előtt Misha Collins a barátjaként mutatott be, a twitteren és a facebookon minden második SPN-rajongó témája mi vagyunk." "Órisási volt, hatalmas választékkal." "vadi új vadiúj" " - Ha hiszed, ha nem, de imádom a könyveket. - szólt be, kissé sértődötten." "Hirtelen elkapott valami fura érzés, miszerint nekem azon nyomban bele kell túrni az ujjaimmal, és oda többet el nem engedni...." " - Jerk. - zártam el a témát. Mind a ketten a föld felett pár méterrel készülődtünk az estére, és egészen 7 óráig, az új Metallica-lemez pedig üvöltött a háttérben."
15.: "nem rég nemrég" "Ráközelített a felíratra feliratra." "mindenféle jajjveszékelés"
16.: "vissza akartam mászni az mesevilágomba" "EHálásan egy apró mosolyt küldtem felé, hálásan és készenlétbe vágva magam, ácsorogtam a bejáratnál." "végbe ment végbement" "még éreztem az éjjel elfogyasztott sör szagát áradni a vörös tincsekből áradni." "a mókus kerékbe mókuskerékbe" "szerinte mindegyiknek meg van megvan a maga célja" "Úgyis Úgy is mondhatjuk" "Bementem, és, megigazítva azt, tökéletesre varázsoltuk a fűzőt.  - Annyira király ez a boszicucc. - kacsintottam, mire a hüvelykujját felmutatva a hüvelykujját az órára pillantott. " "Gondoltam, megkérdezem, jól vagy-e."
A négy történet külcsínye összesítve: (5/2) A három (mivel az Eredendő bűnét nem vettem figyelembe) alapötlet: (10/3) A négy kivitelezés: (10/6)
6. Leírások, párbeszédek, a karakterek. Tájleírásból vagy bármilyen más leírásból (a minimális személyleírást leszámítva, Dean szemszíne és a nővérek hajszíne formájában) egyre sem emlékszem, ami nagy kár - enélkül nem lehet teljes értékű élmény az olvasás, legalábbis számomra biztosan nem. A párbeszédek általában kellően humorosak vagy épp megindítóak, mikor mi a kívánalom, de a helyesírásuk hemzseg a hibáktól, amiket két ponttal lejjebb úgyis bővebben elemzek. A karakterekről... Jensen/Dean és Jared/Sam mindig a tipikus bálványok, akiknek még a hibái is imádnivalók (vagy legalábbis mindenképp annak vannak beállítva), de oké, fanfictionökről beszélünk, nem tudom, mire számítottam. A legtöbb sztori főhősnői pedig Gina és Lexy, azaz ti magatok. Mivel viszont saját magatokat írtátok meg, ezért ez a két karakter mindig rétegelt lesz, hiszen hús-vér emberek képmásai. Persze, néha következetlenek, és sokszor nagyon érződik a döntéseiken vagy a reakcióikon, hogy csak azért reagálnak ilyen idiótán, hogy lehessen tovább húzni a sztorit, de annyira azért nem okoztak fizikai fájdalmat. (15/7)
7. Stílus, fogalmazás. A stílusotok megnyerő, mindig ott könnyed, ahol erre van szükség, és akkor komoly, amikor kell. Szépen fogalmaztok, és nemcsak a blogger-átlaghoz mérve, hanem egyébként is: például emlékeim szerint szinte egyszer sem estetek a szóismétlés hibájába. A két legfrissebb bejegyzésetekből összegyűjtöttem viszont a szórendi, elírási és esetleg egyéb fogalmazási hibáitokat. (Azért csak Lexy és Payne hibáit, mert Pepii és... kövezzetek meg, fogalmam sincs a negyedik szerkesztő nevéről, nem voltak túl aktívak, ezért gondoltam, hogy nem igénylik az ingyen nyelvtanórát.)
SuperGrease:
Egy egész nyárra kijöttünk a családdal, hogy apa hátha hátha apa talál új munkát.
Ez lesz lett [ne válts jelenre] a vége.
 - Ezért halott vagy! - Sszóltam a húgom után, aki nevetve figyelte a kínlódásom.

Ezeknek tetejében pedig, itt maradtuk Kanadában. 
A szekrényemet kinyitva, előkaptam az első kockás inget és sima, fekete, harisnyát, ami a kezembe került.
Végre beszállhattunk a kocsiba
Már épp megszólalni készült, mikor Misha, Rob és Richard is megjelentek a színen.

 - Talán megismertem valakit... - Kkezdtem bele lassan, de azonnal belevágtak közbevágtak.

FVédekezően feltettem a kezem védekezőleg [így magyarosabb a szórend]. Nem mindenki lehet két lábon járó lexikon.

Mikor Mire odaértünk, a hely már tele volt emberekkel.
Elsőnek Először is elátkoztam a húgom haját. Másodszor pedig felvetődött bennem a kérdés, hogy: honnan tudják, hogy kik vagyunk?
BA többiek bólintottak a többiek [így magyarosabb a szórend], én meg csak értetlenül néztem rájuk.
 - Szóval, akkor, most hagytad kicsúszni a karjaid az ujjaid közül? - Nnézett rám Jared.

Apának sikerült az üzlet és [nem kell két ugyanolyan kötőszó], én pedig itt kaptam állást.
de nem tudtam, mit szólna hozzá. Így inkább tettem egy lépést tettem hátra.
Nem mondtam, de fájt, hogy Jensen ennyire semmilyen volt Jensen.

Azt pedig végképp nem tudtam ép ésszel felfogni ép ésszel, hogy ma éjjel Jared Padalecki megcsókolt.

Jared Padalecki pont a mellemmel nézett farkas szemet farkasszemet, hála a lépcső magasságának hála.

Persze azóta egyáltalán nem szóltunk azóta egymáshoz.

aztán rohanhattunk is elkészíttetni a frizuránk,at meg a sminket. Megfogadtam, hogy ma bármi történjék is, de kihúzok belőle egy mondatnál többet. Ahogy beértünk a lakókocsiba, Jared a fodrász székbe pattant
még a haj szárítót hajszárítót is túlkiabálta, bocsánat kérőn bocsánatkérőn nézett rám. Szerencsére már nem sok volt hátra a napból hátra. Eldöntöttem, hogy este beszélek Alexával este.
Egy igazi retro zene szólalt meg, és partnerem a derekamnál fogva vezetni kezdett.
Mint egy tizenéves tini [a két szó ugyanazt jelenti, nincs rá szükség kétszer], úgy vártam az esti összejövetelt.

Haja most egy kontyba volt fogva. Sminket egyáltalán nem volt rajta viselt [így nincs szóismétlés].
Végig a mellettem ülőt pásztáztam, aki viszont minden egyes részletet kommentált.

Ahogy körül néztem körülnéztem, végig csak egy embert kerestem végig.

 - Hol hagytad a nővéred? - Jjelent meg mellettünk Rob mellettünk.

TMindezek tetejébe ráadásul magassarkúba bújt.
Mikor pedig elváltunk egymástól, akkor csak néztünk egymás szemébe, és nem akartuk elengedni a másikat.

Megveregettem Jared hátát, és hagytam, hogy mindenki odamehessen nekik odajöhessen gratulálni nekik.

DirtyNatural:
Ugyanis, szeptembertőlben kezdődött Los Angelesben az első szemeszter, nővéremnek pedig az utolsó. A felvételi papíromra pillantva, könnyek szöktek a szemembe. Az álmaim beteljesedni látszódtak látszottak. Színész leszek!!

Mással sem voltam elfoglalva, csak a pakolással; és mindent vagy ezerszer átnéztem vagy ezerszer.

Egy pillanat alatt, nem törődve a bőröndömmel (nem mintha annak árthatott volna bármit is), levágódott az ágyra és rajta végig terülve végigterülve sóhajtozott.
Előre tudtam, hogy figyelem felhívás figyelemfelkeltés miatt csinálja.

 - Te aztán szépen odavagy. - csóváltam a fejem és a táskára rátehénkedve a táskára, sikerült összehúznom a cipzárt.

 - Minden rendben, haver? - bökött oldalba Jensen oldalba.

 - Szuper lesz, ne stresszelj! Talán még valami jó bigéket is kifogunk, ha kegyes a sors. - vonogatta a szemöldökét, én pedig ismét elkönyveltem magamban ismét: sosem fog megváltozni.

 - Ne görcsölj már rá ennyire.! Ez csak egy nyaralás, ahol jól kell érezni éreznünk magunkat. Mindent fizetnek. - nevetett fel, és elém tolt egy hideg sört a hűtőládából.

 - Azta!! - tapadtam az ablakra, miközben apa leállította a kisbuszt.
 
Nem voltunk sokan, körülbelül 3-3 ember jutott a 4 csoportra mind a négy csoportba körülbelül három ember került [amit te írtál, azt jelenti, hogy a három ember oszlott négy csoportra]. 
Akármennyire is akartam, de képtelen voltam megmozdulni.
Sőt, ha így lesz, elintézem, hogy kapj a sorozatban kapj egy apróbb szerepet.
 - Sima ügy. - bólintott magabiztosan, és homlok ráncolva olvasni kezdte homlok ráncolva. - Ez most komoly? Tényleg egy Disney-mesét dolgozunk fel?

 - Bocs a késésért. Apám hisztizett. - magyarázkodtam, de mentem menten elszállt minden bajom, mikor a kezét a kezembe kulcsolva húzni kezdett egy irányba.
Neki nem kell, én viszont mindennél jobban akarom ezt a babyt babát.

A közös próbák, megerőltetés és küzdelmek: meghozták a gyümölcsét gyümölcsüket.
Lexy sajnos mégis a haját pödörve, idegesen lépkedett felém.
lebiggyesztett ajkakkal az ölembe bújt.
Más sem járt az eszemben, csak a verseny, és, hogy nagynéni leszek a világ egyik legszerethetőbb férfija által, aki mégsem tud róla erről.

csak a szerelmes nyáladzását, és, hogy megtalálta a gyermeke anyját
NKét hete nem mondta ki két hete a nevét sem.
 - Nem teheted ezt.

A jelenet (?) elkezdődött.
 - Nem is rossz ajánlás az egyetemre. - nyújtott kezet az a banda egyetlen fiú tagja fiútagja a bandának.
 - Alexa. - köszörülte meg mögöttünk egy ismerős orgánum [A hang megköszörülte a torkát? Nem inkább egy ember? Az orgánum nem hangot jelent?] a torkát.

Apa bólintott biztatásképpen bólintott, a nővérem pedig a két szeretett férfi karjába borult.

Aztán hirtelen a két fiú közrefogott, és felcsendült egy régebbi Abba-szám.
Gina pedig egyik kezével átkarolva a vállam, másikkal a hasát simogatva súgta a fülembe.:
 - Majd utána nézek utánanézek... talán rá tudom beszélni Kripkét, hogy valami meztelen jelenet jusson rád. - kacsintott, én pedig zavaromban mellkason vágtam, és a sapiját lelopva a sapiját átkaroltam a nyakát.
(5/3)
8. A helyesírás, szókincs. A szókincsetekkel nincs semmi gond, de a helyesírásotok - főleg a párbeszédeknél - már nem kevés kívánnivalót hagy maga után. A két legfrissebb bejegyzésből összegyűjtöttem nektek a hibáitokat - azért ezekből, mert a régi bejegyzések óta biztosan fejlődtetek már ezen a téren.
SuperGrease:
Képregény boltokba jártunk, moziztunk, és néha még a vízbe is belemerészkedtünk.
 - Ez volt életem legszebb nyara, és most haza kell költöznünk. - Mmotyogtam, miközben a parton sétálgattunk.
 - Ne mondj ilyet! - Sszólt rám azonnal a férfi, majd megtorpant.
 - Az élet szívás. - Ttöröltem le egy könnycseppet.
Úgy tűnt, ez az utolsó lehetőségünk, így kihasználtuk a fennmaradtó időt.

Legalábbis, akkor mindketten így gondoltuk.
 - Ébresztő, Napsugár! - Hhatolt át az álmaimon egy idegesítő hang.
Apa az utolsó pillanatban nyélbe ütött egy üzletet, és sikerült megvenni a lakást.

Viszont azóta az utolsó csók óta, nem láttam.
 - Megyek már... - Mmorogtam, ahogy felkászálódtam a földről.
 - Alexaaa! Most miattad fogunk elkésni! - Kkiabáltam be a házba, ahonnan hirtelen kirontott az emlegetett szamár.
 - Kész vagyok. - Kkapott levegő után.
Egy sorozat forgatáson sorozatforgatáson sminkes lettem, míg Alexa fodrász. Álom-meló Álommeló, az már egyszer biztos.

Mogyoró barna Mogyoróbarna szemei, és rozsdavörös haja örökre belém égett.
 - Hé, Jensen! - Kkiáltott valaki, mire megfordultam.
 - Jared, de jó látni! Hogy vagy? - Éérdeklődtem.
 - Jens, de szépen lebarnultál! - Kköszöntött Rob.
 - Mit csináltál a nyáron? - Kkérdezte Misha.
 - Csak lógtam a parton. - Vvontam vállat.
 - Találtál magadnak valakit? - Vvigyorgott Jared a képembe.
 - Igen, mesélj! - Uutasított Rich is.

Olyan kérdéseket tettek fel, hogy mint "Csinos?" vagy, hogy "Tudja, ki vagy?", és még sok más.
Megmondtam nekik, hogy igen, eléggé szemre való szemrevaló lány, és hogy sejtelme sincs, ki vagyok. Persze fojtatták folytatták volna a vallatásom, ha meg nem szólal a hangosbemondóban Eric hangja, hogy most már ideje lenne mindenkinek a gyülekező helyre gyülekezőhelyre sietni.
 - El sem hiszem, hogy itt vagyunk! - Uugrált össze-vissza.
 - Ismered a sorozatot? - Kképedtem el, bár nem tudom, miért. Az energia bomba energiabomba egy sorozat függő sorozatfüggő.
 - Mert te nem? - Nnevetett, de azonnal belé fagyott, mikor meglátta értetlen arcomat.
 - Nem tudsz te semmit, Ginetta! - Llegyintett, majd elindult.
 - Ne idézgess a Trónok Harcából! - Ffutottam utána, és nagyon büszke voltam rám magamra, hogy ezt felismertem.
Inkább elindultunk az megadott "gyülekező" helyre "gyülekezőhelyre", amit az előbb közölt velünk a hangos bemondó hangosbemondó.
 - Imádni fogod! - Ppattogott Alexa még mindig, ahogy visszasietett hozzám.
Szép, legalább észre vette észrevette, hogy lemaradtam.

 - Végrendelet? - Ttalálgattam, mikor vége lett a kiselőadásnak, és a megfelelő lakókocsit kerestük.
 - Szerintem csak titok tartási titoktartási nyilatkozat, vagy valami ilyesmi. - Vont vállat Alexa, én pedig kezdtem érezni, hogy átragad rám az erőltetett flegmasága.
Csak megjátssza az egész "nyugodt vagyok, és mindenkivel lazán eldumálok"-csajt.
Odaérve, végül is neki lett igaza. Csak egy-két nyilatkozatot kellett aláfirkantani, és már engedtek is utunkra.
 - Szóval akkor nemsokára lesz egy összejövetel? - Nnéztem fel a papírokból.
 - Aham. Mindenki ott lesz. - Ccsillantak fel a húgom szemei, majd lepattant mellém a kanapéra.
 - Inkább induljunk reggelizni! - Aadtam parancsba viccesen, és elindultunk a sátor felé.
Próbáltam feltűnés mentesen feltűnésmentesen közlekedni, de mikor egy rózsaszín pamacs követ téged, az eléggé feltűnő.
 - Hé! - Sszólalt meg valaki.
 - Sziasztok! Gen vagyok. - Kkelt fel, hogy köszöntsön.
Szép sorban mindenki bemutatkozott, de mire a végére értünk, a nevek felére nem is emlékeztem már.
 - Hogy tetszik itt nálunk? - Kkérdezte valamelyikük, de ha kést szegeznek a torkomnak, akkor se tudtam volna felidézni a nevét.
 - Családias. - Vválaszoltam kitérően.
 - És mit csináltatok a nyáron? Úgy hallottam, csak most költöztetek ide. - Mmosolygott Gen.
 - Megismerkedtem valakivel. - Mmotyogtam.
 - Láttátok az új lánykákat? - Üült le Misha kómás fejjel.
 - A rózsaszín és a vörös? - Kkérdezte teli szájjal Tim.
 - Na, Jensen! Kérlek, mesélj, hogy mit csináltál a nyáron? - Ffoglalt helyet Jared is. - Kivel ismerkedtél meg.?
 - Ahogy a magas mondja! - Eemelte a magasba a poharát Rob.
 - Hogy hívták ezt a hős szerelmes hősszerelmes lovagod? - Vvigyorgott Gen, mikor meghallgatta az egész történetet.
 - Jensen. Jensen Ackles. - Mmondtam ki áhítattal a nevét.

Egy kisebb levegő kapkodás levegőkapkodás után, Lexy hirtelen közbeszólt.
 - Biztosan nagyon helyes pasi lehetett. Ha tényleg szeretted, akkor tuti találkozol még vele. - Kkarolt át, és kivezetett a sátorból.
Ez a furcsa érzés, pedig nem akart szűnni. Szombaton meg is tudtam, miért volt olyan furcsa Alexa.
Hiszen, hogy akarsz barátkozni, ha ki se lépsz a lakókocsidból? - Kkérdeztem magamtól ezredszerre a tükör előtt állva.
 - Indulás! Van ám egy meglepetésem. - Nnyitotta ki előttem Lex az ajtót, és nekiindultunk az éjszakának.
Így hát akarva, akaratlanul akarva-akaratlanul, de neki indultam nekiindultam az éjszakának. Eldöntöttem, hogy mindenkitől elvonulva, mégis a figyelem középpontjában leszek. (azt hogy?)
 - Jens! - Kkiáltott Misha.
Beszélgettünk mMár vagy negyed órája beszélgettünk [így magyarosabb a szórend], mikor is egy kisebb tömeg gyűlt körénk.
 - Hé, Ackles! - Vvigyorgott rám Geneieve.
 - Hoztunk neked egy meglepetést. - Ppislogott szépen
 - Jensen? - Kkerekedtek ki a szemei.
 - Gina? - Ttátottam el a számat. - Te hogyan...? Nem úgy volt, hogy haza mentek hazamentek?
 - Aham, ez nagyon jó. - Mmondtam, talán kissé túl flegmán.
 - Most komolyan miatta vagy ki ennyire? - Llépett az egyik eldugott részhez Gen.

este lesz egy kis összejövetel nálam. - Mmosolygott. - Úgy értem, hajnalban.
Értettem, mit akar.
szinte bele se gondolva, bólintottam.
Meglepődtem, hogy Alexa már ott van. Egyszerűen csak ült kint a lépcsőn, és bámult maga elé bámult.
 - Baj van, húgi? - Kkocogtattam meg a vállát.
 - Ezt még elszívom. - Mmutattam az ujjaim közt lévő szál cigarettára.
 - Ahogy gondolod. - Vvont vállat. - Le kéne már róla szoknod.
Egyszerűen csak odasétált, és lekapott. Persze van egy olyan érzésem, hogy az elfogyasztott ital mennyiség italmennyiség eléggé közre játszott közrejátszott ebben, de még mindig hihetetlen volt.

a mellék helyiségbe mellékhelyiségbe
Gináról énekel
Mérgesen léptem elő eddigi rejtekemből, és végig néztem végignéztem a nevető társaságon.
 - Mondhatom, szépen vagyunk. - Fforgattam meg a szemeimet.
 - Milyen sértődékeny valaki. - Mmotyogta Cindy. - Csak hülyéskedtünk.
 - A fiúk... Itt... - Llihegte.
Én pedig, még mindig kissé dühösen, kitártam az ajtót.
 - Igen? - Kkérdeztem negédesen.
 - Mi csak köszönni jöttünk. - Mmorogta, és felnézett rám.
 - Csak ti. - Jjött hátulról egy szúrós válasz.

 - Menj most már nyugodtan. - Vvigyorgott rá Misha, majd mikor látta, hogy barátja lelép, akkor felém fordult.
Hátra néztem Hátranéztem és elgondolkodtam
 - Megyek. - Lléptem le óvatosan a lépcsőkön.

 - Gyorsan itt hagytak. - Ssétáltam Jared mellett szemlesütve
 - Talán tudták, mit akarok. - Nnézett le rám a srác.
Reggel, hulla fáradtan hullafáradtan sétáltam vissza a kocsimhoz, aminek ajtaja tárva-nyitva állt.
 - Mi a fene? - Kkérdeztem csak úgy, a semmitől.
Viszont bBelépve viszont csak a húgomat találtam a kanapén ülve.
 - Jól vagy? - Kkérdeztem, és elnyomtam egy ásítást.
 - Persze. Csak fáradt voltam megkeresni a saját kocsimat. - Mmotyogta, majd, mint egy farönk, eldőlt, és már horkolt is.
 - Oh... Baby. Te hiányzol a legjobban a nyaralásokkor. - Lléptem a fekete szépség mellé, és rádőltem a motorháztetőre.
 - Így állunk? - Jjelent meg mögöttem Jared kócosan és nyúzottan.
 - Sajnálom, de téged bármikor láthatlak, ha akarlak. - Vvigyorogtam rá.

 - Jobb? - Áállt meg mellettem Jar'.
 - Sokkal. - Bbólogattam az egyik kerék mellett térdelve.

 - Hogy vagy? - Mmosolyogtam rá a lányra, míg előkészített pár dolgot.
 - Kösz, jól. - Mmotyogta, és nekiállt alapozni.
 - Figyelj. - Mmozgattam lassan a számat

 - Nyugi, értem. Bunkó voltál, és ez egy szarul sikerült bocsánat kérés bocsánatkérés akart lenni. - Bbólintott magabiztosan.
 - Én jövök! - Rrontott be Misha, amiért szívem szerint lekapartam volna az arcom.

Egy szem forgatás szemforgatás volt inkább a válaszom
 - Csak nem féltékeny vagy? - Vvonta fel szépen ívelt szemöldökét.
Csak álltam ott tehetetlenül, és magamban elkönyveltem, hogy egy barom vagyok.
 - Előbb kellett volna gondolkodnod! - Ccsattant fel a húgom a kocsi másik végéből, mire oda kaptam odakaptam a fejem.

Hiszen nagyon elhanyagoltuk egymást, mióta itt vagyunk. Alig vártam, hogy megszólaljon a hangos bemondó hangosbemondó, miszerint kezdődik a vacsora. Sajnos még ezt a tervemet is keresztül húzta keresztülhúzta egy bizonyos zöld szemű zöldszemű félisten. Ugyanis, már távolról hallani lehetett a sátorban szóló zenét, de mikor oda értem odaértem, akkor lepődtem csak meg igazán. A padok körben voltak felállítva, középen pedig pár emberke táncolt. Éppen hátraarcot akartam vágni, mikor is egy kéz fonódott a derekamra, és a parkettre húzott.
 - Most nem mész sehova. - Vvigyorgott a képembe.

Nem tudom, mi volt velem
Misha különleges kacsa tánca kacsatánca
újra kezdtük újrakezdtük az őrültségünk
 - Holnap hétvége. - Kkiabálta túl a zenét.

Körül néztem Körülnéztem és rá kellett jönnöm, hogy most nem szabadulok könnyen a válaszadás alól. Ha azt mondom, nem, akkor nyaggatni fog.
Aztán egyszer csak kopogtattak, és ahogy kinyitottam az ajtót, nem tudom, ki volt jobban meglepődve. Ő, vagy én.
 - Szia! - Mmosolygott.

Rövid, szaggatott farmert és egy kinyúlt, fekete AC/DC-s pólót viselt.
 - Szia. - Kkaptam észbe, és arrébb állva beengedtem.
 - Mit nézünk? - Ffoglalt helyet a TV előtt.
 - Egy nagy kedvencemre gondoltam. - Ttelepedtem le mellé.

Felcsillantak a szemei, és egyetértően bólintott.
Épp hogy Épphogy csak érintettem a száját, azonnal felpattant.
 - Elkések a melóból. - Mmotyogta paradicsom piros képpel, és kisietett a kocsimból.
 - Hogy te mekkora hülye vagy. - Ccsaptam a homlokomra.
Jensen rám akart mászni. pPedig tényleg kezdtem már elhinni, hogy normális, baráti találkozóra hívott át. (ha egyszer szerelmes vagy belé, akkor ez miért gáz?)
Egy pohár hideg víz majd segít., Ddöntöttem el

Látod, Gina? Egy újabb ok, hogy miért ne legyél Jensennel. (most a kettőnek mi köze egymáshoz..?
 - Szia. - Mmosolyogtam rá, és próbáltam nyugodt maradni.
 - Heyy! - Iintett.

az eddigi itt létünk ittlétünk alatt
 - Bocsáss meg. - Üültem le mellé és hagytam, hogy az ölembe dőljön.
Felnézett rám, majd inkább az oldalára fordulva tűrte, hogy simogassam a fejét.
 - Megbirkózom vele. - Mmotyogta.

Ott, a helyszínen kellett felkenni a sminket, ami eléggé megnehezítette a dolgokat. Viszont mindent pénzt megért látni ezeknek a bénázását. Egy dal ment a fejemben, amit a lányok az első napokban énekelgettek rólam.
 - Gina! - Rrángatott vissza a valóságba

 - De... - Mmotyogtam, és elindultam utána.
 - Még mindig Jensen miatt vagy ki ennyire? - Nnézett rám.

Már magam sem tudtam, mit akarok.
 - Gyere, segítek. - Hhúzott maga után, én pedig hagytam.

Helyette megláttam az ifjú szerelmes párunkat szerelmespárunkat,
 - Na, te is kifogtad az egyik legszebb halat. - Kkacsintottam a rózsaszín hajú lány felé, aki elpirult, és csak hozzábújt Jaredhez.
 - Na és a te halad hol van? - Kkérdezte Jared [ha nem írod ide, azt lehet hinni, hogy Lexy mondja ezt] és szétnézett.

Persze, Padalecki.
 - Jah, a vöröske még nincs itt. - Eesett be, majdnem szó szerint, közénk Misha.
 - Nem tudom, de én is őt kerestem. - Mmagyarázkodtam, aztán észre vettem észrevettem, hogy egymást ütögetve, egy irányba fordulnak. Majd egy fütty szó füttyszó is felcsendült valahonnan. Érdeklődve néztem én is a felé afelé a pont felé, amit mindenki bámult.
Egy feszülős, fekete has pólót haspólót viselt

 - Gina? - Nnéztem rá meglepődve
 - "Tell me about it stud!" - Mmondta őrjítően szexi hangon.
 - Megadom neked, amit csak kívánsz. - Ffogtam a kezeim közé az arcát.
 - Én csak téged akarlak. - Vvillantott rám egy magabiztos mosolyt.
 - Mi lesz, ha ennek az egésznek egyszer vége lesz? - Kkérdezte félve.
 - Akkor is együtt maradunk. - Hhallottam meg Lexy hangját.
 - Alexa, mondanom kell valamit. - Vvigyorgott Gina a húgára.
 - Az nagyon jó, mert nekünk is. - Mmosolygott a rózsaszín hajú lány, és egy gyors csókot lopott a barátomtól. - Mondd te előbb.
 - Rendben. Ez inkább csak egy elképzelés. - Sszabadkozott, miközben átkarolta a derekamat.
 - Igen, ez jó kérdés. - Ttörölgette a könnyeit. - Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy mit szólnak majd az unokájukhoz.
 - Hogy MICSODA??? - Uugrott a húga nyakába a vörös hajú lány.
 - Vajon mit szólnának két unokához? - Ssúgtam Gina fülébe.
 - Álmodozz csak, Ackles.!

DirtyNatural:
Talán életem legszebb nyarának néztem elébe, ki tudja, mióta. Apa nyert egy csodálatos, négy hetes négyhetes utalványt.
 - Nem sokára Nemsokára indulunk. - csukta be maga mögött az ajtót.
 - El tudod ezt hinni? Megnéztem, és csodálatos az egész hely!! - ült fel törökülésbe. - Képzeld el az ottani pasikat.! - vigyorodott el.
 - Hagyj már. - forgattam meg a szemem.
 - Egyet nem értek. - ráncolta a homlokát. - Miért nincs kinn az oldalon, hogy ki fogja tartani az idei tábort?! Visszamenőleg utána néztem utánanéztem, és ilyenkor már rég kinn voltak a csoport vezetők csoportvezetők.
Út közben Útközben csak bámultam kifelé, és figyeltem az elsuhanó fákat.
 - Persze. - küldtem felé az egyik legmagabiztosabb mosolyomat
 - Igazad van. Talán megtalálom életem szerelmét. - jelentettem ki, inkább magamnak.

Inkább magam elé vettem a napirendet, és azt tanulmányoztam, míg az autó meg nem állt alattunk.
Gina természetesen megelőzött, és már benn is volt a házban, így a közös szobánkban, ő választott előbb ágyat.
 - Így jártál. - dobta rá a jobb oldalira a bőröndjét, és kiöntött belőle mindent, hogy utána elrakhassa a szekrénybe.
 - Tudom. - helyezkedtem el az ideiglenes ágyamon én is. - Szerintem lassan menjünk, és iratkozzunk fel a táborba.
 - Jó ötlet. - pattant fel, én pedig követtem.

egy-egy jelentkező lapot jelentkezőlapot
 - Ez a piros. - mutatott az enyémre.

Ez pedig a zöld. - adta Ginának.
Ott pedig egy gyors reggeli után, készülni kezdtünk az első megpróbáltatásra.

A gyülekező helyen gyülekezőhelyen ácsorogva figyeltem a megjelenő arcokat.
 - Sziasztok. - toppant be egy ismerős arc a látóterembe.
 - Úristen! - csípett bele a nővérem a karomba.
 - ÁÚCS!! - néztem rá mérgesen, mire mindenki ránk figyelt. - Bocs. - Vvontam meg a vállam.
 - Ez Misha Collins... - sivított Gina a fülembe. - Azt hiszem, el fogok ájulni. - kapkodott levegő után.
 - Mindenki itt van. - nézett végig rajtunk a színész büszkén. - Akkor hagy hadd mutassam be a sárga csapat nyári kapitányát, szerény személyemben. - emelte fel egy féloldalas mosoly közben a kezét. - Ő pedig... - lépett elő Rob Benedict. - a kék csapaté.

A fejem oldalra kapva megpillantottam. Ott állt, rövidnadrágban és őszinte, kissé zavart mosollyal.
 - Jared... - leheltem, a szívem pedig kihagyott egy ütemet. ILYEN NINCS!!
 - Én viszem a zöldeket. - ugrott ki egy fa mögül Jensen Ackles
 - Nos, akkor mindenki bemutatkozik, én pedig igyekszem megjegyezni a három nevet. - próbáltam elviccelni a helyzetet, így palástolni palástolva az idegességem.
 - Amanda. - ugrott elő a barna lányka.
 - Josh vagyok. - aA srác flegma, de a szeméből áradt a tehetség és az elszántság.
 - A nevem Lexy. - Furcsa név, egy igazán kiismerhetetlen személyiséghez.
 - Amanda, Josh: ti egy pár lesztek. Lexy, te leszel velem a próbákon. - jelentettem ki ellentmondást nem tűrő hangon, mire a lány szemei elkerekedtek, és őszinte ijedséget véltem felfedezni benne bennük.
Ezaz Ez az! Biztosan alszom, és az egész egy hatalmas marhaság.
 - Ginetta! - aA hangja megállásra késztetett. Földbegyökerezett a lábam, és teljesen lefagytam. - Hozzád beszélek, kisasszony!
 - Te csak ne beszélj velem fenyegetően.! - fordultam hátra. - Nem is vagy valódi! Ha pedig az lennél, akkor sem kiabálhatsznál velem. - néztem rá szúrósan, mire elkerekedtek a szemei.
 - Te leszel az én párom innentől kezdve. - jelentette ki egy sunyi vigyor keretében kíséretében, én pedig köpni-nyelni nem tudtam. - Gyerünk. - tárta szét a karját. - Óra van. Jake és Lara már elkezdték a gyakorlást.
 - Nem gyakorlok én veled semmit.! - vágtam rá, és inkább visszamentem a faházhoz, hogy lehűtsem magam és felébredjek ebből a baromságból.
Nem voltam biztos benne, hogy hallja, amit beszélek

 - Azt mondtam, hogy a légzés gyakorlatokat légzésgyakorlatokat vesszük ma.
 - Abban profi vagyok. - válaszolta, de nem hittem neki.
 - Fasza. - sóhajtott. - Mindig is szerettem volna Aranyhaj lenni. - túrt a rózsaszín tincsekbe

 - Érdekes lány vagy. - adtam hangot a felfedezésemnek
 - Próbáljunk. - csapta fel a szövegkönyvet egy helyen.
 - Légzésre figyelj.! - szóltam rá, és mielőtt ellenkezhetett volna
Sőt, ha úgy nézzük, minden percünket együtt töltöttük. Rettentő édes volt és imádni való imádnivaló. A plafont bámulva sóhajtoztam szerencsétlenségemben, mikor Gina hirtelen berontott, és, mint valami őrült, elkezdett összepakolni.
 - Elmegyek innen. Egy percig sem vagyok hajlandó tovább maradni. - dobálta a ruhákat a nyitott bőröndbe.
 - Vitatkoztunk, miközben az Operaház fantomját próbáltuk. - csóválta a fejét.
 - Szerintem meg belezúgtál. - mondtam ki a nyilvánvalót.
 - Kussolj. - ölt meg egyetlen nézéssel, és már ott sem volt.
 - Idióta. - szóltam utána, de valószínűleg már nem hallotta. Ha tudná... aAz én szívemet is elrabolta a csapatfőnök, de még mennyire!!
Apa idegesen konstatálta, hogy megint próbára megyek, a családi fürdőzés helyett.

Nyomás a szobádba a fürdőruhádért.!
 - Miért jöttünk ide? - aAlig maradt időm kérdezni, azonnal sokkolt a tény, hogy megcsókolt.

nem vagy hajlandó róla beszélni. - kezdtem
 - Azt sem tudom, hol kezdjem
 - A lényeget. - vettem át tőle az érzelmi irányítást.
 - Pfú... terhes vagyok, Lex. - nyögte ki végül. Az arcomra fagyott mosolyt látva, zokogásban tört ki. - Nem így terveztem!! Esküszöm. Nem tudom, mi tévő legyek.
 - Megtartom. - vágott közbe. - Nem érdekel, ki mit mond. Nem érdekel, ha nem vállalja, kell nekem. - szögezte le, amit meg is tudtam érteni.
Szerintem odáig lesz, ha megtudja. - biztattam.
 - Sosem fogja megtudni. - acélozta meg a tekintetét, amitől még én is megijedtem.

Csak a tavat bámultam, és képtelen voltam elhinni.
 - Apa el akar menni. A nővérem babát vár, és nem akarja megmondani a senkinek. Meg fogok őrülni, Jar'. - motyogta a mellkasomba.
 - Szia. - ültem le mellé csendesen.

 - Hello. - eresztett meg egy halvány mosolyt.
 - Ez remek. - nézett rám büszkén, amitől összefacsarodott a szívem.
 - Szarul. - válaszoltam.

 - Mennem kell. - állt fel, azután se szó, se beszéd: ott hagyott.
 - Szia. - ült le mellém Jensen.
Hogy tönkre tettem tönkretettem a testvérem, hogy az Ő hibája minden. Miatta kell a nagy fellépés előtt hazamennem, és, hogy apa rá legyen mérges, ne ránk. - Vak vagy. - Azzal ott hagytam otthagytam.
 - A gyereked várom, te barom! - kiabálta felém, én pedig teljesen ledermedtem.
 - Fiú, vagy lány? - csúszott ki a számon.
 - Lány. - lihegte indulattól telve. A szemei szikrákat szórtak, a göndör tincsek, kuszán keretezték az arcát. - Justice Jay lesz a neve. Rövidítve JJ. - kKönnyek törtek elő a barnaságból

 - Nem leszel az apja soha. Nem tudhatja meg, hogy Te vagy az. - kötötte az ebet a karóhoz, a szívemet pedig ebben a pillanatban darabokra cincálta egy a sorozatbéli Pokol kutyák egyike.
 - Rohadj meg, Ackles. Tönkretetted az életem. - köpte, mire megszorítva törékeny karját, visszahúztam.
 - Mert szeretlek. - fejeztem be a beszélgetést. Kétségek, irtózatosak fájdalmak és leírhatatlan boldogság áradt szét a testemben, mikor megéreztem az ajkait az enyémen.
Már-már azt hittem, rájött az igazságra

 - "Babyt senki nem ültetheti a sarokba." - aA vezető ülés vezetőülés ajtaja becsapódott.
 - El innen. Semmi keresni valóm keresnivalóm itt,. Egy szerencsétlen vagyok, Jared, ahogy Te is. - dühöngött, és teljes erőből telibe vágta a motorháztetőt.
iItt elharaptam a mondatot és a cipőmet kezdtem bámulni.
 - Ígéretet tettem. - leheltem magam elé. - Amúgyis Amúgy is! - kaptam fel a vizet.

Nyisd ki a szemed, és vedd már észre, hogy szeret téged, te állat.!
És, ha megbocsátasz, nekem fellépésem van... - ott hagytam vVálaszt sem várja várva otthagytam, főni a saját levében.
 - Most pedig következzen az Aranyhaj átírt, modern előadásban. A részeltet részletet előadja: Jared Padalecki és Alexa Seres. - nNémán, remegő végtagokkal sétáltam a függöny mögé, apát szóhoz sem engedve.
 - Olyan lesz. - súgta magabiztosan, én pedig elvesztem.
 - Szerintem ez benne a legjobb. Keress egy új álmot. - mosolyodott el

Természetesen a díjat az SPN család nyerte, és azon belül a pirosak.
 - Szia, apa. - bújtam Jar ölelésébe, mintha az lenne a mentőövem.
 - Ne: szia apázz, itt nekem. - szusszantott idegesen.

Hogy lennék már nyugodt??
 - Mr... nem vagyok lókötő. - húzta ki magát Jensen. - Szeretem a lányát, és tisztességgel fel fogom nevelni a benne növekvő életet.
de ő nem láthatta, amit mi.
 - Szeretlek. - szúrta oda Jensen végre szemtől szembe. Jared mellkasához bújva, felvettem a légzése ritmusát.

 - Szeretlek, Lex. - húzta féloldalas mosolyra a tökéletes száját.
 - Én jobban, Padalecki, sokkal jobban.
(5/3)
9. Hitelesség, történetvezetés. A hitelességgel kapcsolatban szerintem fent már mindent leírtam, amit szerettem volna. Még egy dolgot! Van ugye a Simple Man 8. fejezetében az, amikor Lexy gyakorlatilag fogyatékosnak gondolja Jaredet, mikor 1. nem is csinált semmi olyasmit; szerintem vicces volt 2. az író is, az olvasó is, és a karakter maga is (!!!) pontosan tudja, hogy fülig bele van zúgva a srácba, és ezt a fogyatékosozást meg az ok nélküli durcizást csak azért csinálja, hogy szóljon valamiről a fejezet.
A történetvezetésetekkel általánosságban nincs semmi probléma - a többrészeseknél a fejezeteket mindig a lehető legjobb helyen zártátok le, és az eseményeket is a megfelelő tempóban jelenítettétek meg: nem időztetek túl sokáig lényegtelen aspektusokon, és nem siettétek el a lényeges fordulópontokat. Még a feszültséget is megfelelően építitek fel. Elismerésem! (5/2)
10. Ötletesség, egyediség + trailer, függelék, stb. A blog címétől elkezdve a fülszövegen keresztül az oldalak neveiig minden ötletes. Különlegesnek számít még a novelláitok témaválasztása - az alapul szolgáló művek fanfictionjeivel itt találkoztam először, szóval annyira biztos nem elterjedt fanfiction-téma a Supernatural és a Gravity Falls (remélem, jól írtam utóbbit), mint például a One Direction. Egyediek a főhősnőitek is - mivel ti magatok is azok vagytok -, de elmondhatom leírhatom ugyanezt a stílusotokról, a fogalmazásotokról és a szókincsetekről is. Traileretek érthetően nincs, és ha rám hallgattok, nem is rontjátok ilyesmivel a blogotok színvonalát. (5/5)

A tartalom összesen: 85/51 Összességében egy csodás élmény volt a blogotokon időzni! :)


A blog egésze: 125/80 Ne féljetek kamatoztatni a tehetségeteket! ;) További sok Destielt kívánok, meg amit akartok..! :3


Ajánlom...
Ezt a blogot mindenképp neked találták ki, ha Gravity Falls- és/vagy Supernatural-rajongó vagy, de akkor is, ha érdekel egy különleges világ démonokkal, angyalokkal és főként tehetséges írópalántákkal. A blogon a címével ellentétben nem csupán tíz dekagrammnyi fantáziát találsz, hanem egy egész hegynyit!


A kritika építő, segítő szándékkal íródott, ha bármit leszóltam, azt a ti fejlődésetek érdekében tettem, nem bántás céljával.
Szeretném, ha tudnátok, hogy még egy részt sem láttam a Supernaturalból, és máris a rabjává váltam egy Destiel-fanvideónak (a szüleim pedig majdnem kihajítottak az ablakon, mikor már nyolcvanadszorra hangzott fel ugyanaz a dialógus és háttérzene...) - ez a ti érdemetek, és bár a sorozatot krónikus időhiány miatt még nem tudtam elkezdeni, eskü, hogy valamikor, talán már a téli szünetben el fogom! Ja, és az olvasóitok listája velem bővült! ;)
Az egyetlen, az igazi, a legkegyetlenebb, a legromlottabb, a legjavíthatatlanabb, a legreménytelenebb, legőrültebb, legégetnivalóbb Nessa randalírozott. İyi akşamlar, millet! & Ciao, gente! (Egyik köszönést se bírtam kihagyni.)
xx

3 megjegyzés:

 1. Szia Nessa! :)
  Először is nagyon szépen köszönjük a kritikát! Igen, néhány helyen jól látod, hogy a "fangirl" énünk uralkodott, de ez, azokban a szituációkban elfogadott. Persze, a Simple Man-ben az a legszebb, hogy természetesen nem fog soha megvalósulni, de egy kicsit a miénk lehetnek ezek a félistenek :D Na meg persze az is ott van, hogy csak pillanatnyi elborulás, amit nővérem ír nekem ^^ Az "ellentétek vonzzák egymást"-ra pedig csak annyit tudok mondani, hogy igen, nővérem kicsit hisztis, de ez tipikus Ő... Míg Lex (azaz én) egy ténylegesen rózsaszínre festett hajú, 10 éve depresszióval küszködő lányka, akinek még lesznek szerintem bajai az önbizalma megtalálásával. :)
  A rövid történetekre a "kritikát" köszönöm, nagyon jól estek, hogy tetszettek és tényleg bekönnyeztem, hogy átérezted a helyzetem.
  Most jöhetnek a hosszabbak:
  Nevermore: Sajnos a múzsám út közben meglépett, pedig tervben van a befejezése. Csak egyszer kaptam rá egy nagyon csúnya kritikát és valahogy még az élettől is elvette a kedvem :/ Ezért pláne örülök, hogy neked ez lett a kedvenc hosszabb történeted ^^
  Eredendő bűn: Payne nevében is, és az összes rész ismeretében mondom, hogy az alap ötlet teljesen egyedi! :D Succubus még a SupNat közelében sincs. ^^ Ez egyszerre hízelgő, hogy nem bírod elhinni az eredetiséget és kicsit szomorú, hogy... nem bírod elhinni *nesze neked szóismétlés* Az összes vers, meg minden Payne agyszüleménye, egyedül a Dante Poklából való idézet másolt ^^ De ez érthető remélem :)
  Stairway to Heaven: Ééééés igen... Ez is teljesen az én fejemből pattant ki ^^ *megköszöni a kalap emelést* Nagyon nehéz néha egyben tartanom a sztorit, de próbálkozom :)
  Supnat: Üdv a fandomban! ^^ Mármint, nagyon remélem, hogy tényleg elkezded és annyire örülök neki, hogy sikerült "belerángatni" ebbe a csodálatos pokolba :)
  És azt, hogy itt olvastál először crossovert :O Hát eldobom az agyam! Elrontunk téged >< Még talán annyi, hogy a "Túl a kerítésen" modul, egy bizonyos "ezeket még nem írtuk meg, de tervben vannak" ötletelde, és csak magunkat ösztönözzük azzal, hogy kirakunk egy-egy idézetet belőlük ^^
  Összességében köszönjük ezt az építő kritikát, na meg a feliratkozást is! Remélem sikerül a szünetben belekezdened a sorozatba, mert engem pillanatok alatt beszippantott. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, lemaradt a "Sárga háromszög, amiről nem tudod eldönteni micsoda" :D Az a Gravity Falls-ban Bill :) Ő lenne a főgonosz ^^ Érdemes azt a "mesét" is elkezdened (reklám pls) mert biztosan tetszene :)

   Törlés
  2. Szia, Lexy!
   Köszönöm a kommentedet, öröm volt olvasni! :D
   Én köszönöm a lehetőséget, és nyugi, teljesen megértem a fangirlt - az egyik blogom első évada teljes egészében egy tündérmese (talán a második is... meg a harmadik... jézusom, elveszem a saját életkedvem xD).
   Szerintem lelki társak vagyunk, mert tényleg ilyen vagyok én is. Ez így most nyalizásnak tűnhet, de eskü a One Direction újraegyesülésére, hogy így van. A rózsaszín hajat pedig nagyon adom! Én nem merem festésre adni a fejem (inkább a hajam), a rózsaszín meg nem a kedvencem, de egy fekete hajkoronáért (amit örökölnöm kellett volna, mert minden felmenőm fekete hajú, de a tesóm meg én megkaptuk az átlagos barnát... ahj, csesződjön meg a genetika ott, ahol van).
   Bocsánat a könnyfakasztásért!
   Hű, hát azt a múzsát meg kéne noszogatni, mert nagyon jó lenne, ha ismét adna neked ihletet a folytatáshoz! Sose add fel! Ja, és el sem tudom képzelni, hogyan lehet épp ezt a történetet lehúzni, mikor zseniális :D
   Jézusom, hát akkor ti valami másik bolygóról jöttetek... én magam a történetet is nehezen értem, nemhogy kitaláljak egy ilyet :o Minden elismerésem, csajok! És még a versek is? Aztarohadt... A nővérednek is gratulációm! :)
   Még a Stairway to Heaven is? Sátánka az égben, le a kalappal!
   Eskü, tényleg elkezdem, le is van töltve már az első évad angolul-magyarul (magyarul csak azért, hogy a szüleimmel is megnézethessem, ha úgy ítélem, hogy bírni fogják idegekkel xD).
   Ó! Így már teljesen érthető. Nem tudom, ez miért nem jutott eszembe a Túl a kerítésenről. Tök jó ötlet amúgy! :)
   Ó, hogy az Bill! Megfontolom :3
   xx Nessa

   Törlés