2016. október 29., szombat

Bemutatkozás - új kritikaíró a láthatáron

Üdv!

Anna lennék, Laura régi jó barátja, és most azért vagyok itt, hogy bejelentsem: régi-új kritika- és cikkíróként fogok itt tevékenykedni.
Nagyon régóta háttérmunkás vagyok itt a blogon, de eddig se cikket, se kritikát nem nagyon írtam - na, ez most erőteljesen változni fog, aktív szerkesztő leszek én is, kritikákat, cikkeket fogok írni.

Fontos: csak saját felelősségre kérjetek tőlem kritikát. (Hamarosan a "rendelés menete" pontban olvasható lesz, hogy ezt hogy tudod megtenni.) Az elvárásaim nagyon magasak, magammal és másokkal szemben egyaránt (olyan viszonyítási alapjaim vannak, mint például a Dűne, Gerald Durrell, vagy éppen Michael Ende művei), és a stílusom meg nem gyengéd. Ha következetlenségekről, rossz helyesírásról vagy hasonlókról van szó, akkor kifejezetten könyörtelen vagyok, a pozitívumokat nem tudom hosszan dicsérni, azokat egyszerűen elmondom, és annyi, sokáig beszélni róla egyszerűen nem tudok. A negatívumokról viszont igen. Egyébként igen, tudom mindezt magamról és mégis kritizálok; tüntettem már el blogot ezzel a szokásommal. Kettőt is. (Most is jobbára Laura kérése miatt vállaltam ezt. :) )

E mellett: nem vállalok designkritikát. (Ha van rá igény, cikkben  hosszan kifejtem az okokat másik cikkben.) Egyrészt mert nem értek hozzá, másrészt meg mert nem tartom fontosnak, legalábbis közel se annyira, mint a bloggerkirálykisasszonyok legtöbbje. Nem túlzok nagyon, ha azt mondom: amíg olvasható a szöveg, addig nekem fel se tűnik, ha valaki képtelen HTML-t használni, ha tucatszereplő van a fejlécen, ha egyáltalán nincs is fejléc. A történetet cserébe ízekre tudom szedni, azzal nem lesz gond.

Emellett nem leszek gyors, ezt most leszögezem. Nekem se egy projektem van, nemcsak kritizálok, írok és olvasok is, szeretnék tanulásban is elérni úgy valamit, miegyéb - emellett alapos kritikát akarok írni. (És ezt halálos komolyan gondolom - egy fokkal többet akarok csinálni, mint átolvasni egy blog első két bejegyzését, aztán egy félóra alatt odahányni valamit a képernyőre.) Nem, nem ugyanazt a pontrendszert fogom alkalmazni, amit Laura (kezdve azzal, hogy kihagyom vagy drasztikusan csonkítom a "design" részt). Szintén kinn lesz a "rendelés menete" menüpont alatt.

Amit tarts még észben: nem vagyok gyakorlott blogger. Írni alig öt éve kezdtem, az azért mondjuk amilyen fiatal vagyok és amilyen fiatal a bloggerközönség átlagban, elég tekintélyes, de, blogot egyet vagy kettőt indítottam, befuccsoltak - főleg azért, mert nem reklámoztam annyit, amennyi elégséges lett volna és mert a designom nem volt szép. Persze, nem mondom, hogy nem játszott benne szerepet az, hogy a történetem se volt olyan összeszedett, mint kellett volna neki.
Nessa utóirata:
Elértük a blogon a 40 feliratkozót. Anna már régebben szeretett volna debütálni a blogon, de megállítottam, mert az jutott eszembe, hogy ő lehetne a tökéletes 40 feliratkozós meglepetés. Remélem, meglepődtetek. :D
De most halál komolyan. Amikor ezeket a sorokat gépelem, már 41 feliratkozónk van, és ez nekem elképzelhetetlenül hatalmas szám. Nem tudom kifejezni a hálámat és a szeretetemet a támogatásotokért. Csak... köszönöm. Nagyon köszönöm. Nem tudok jól érzelmeket kifejezni, de köszönöm.
xx

2 megjegyzés:

 1. Először is gratulálok az immár 41 fős olvasótáborhoz, másodszor pedig: Üdv, Anna, már várom az első/bemutatkozó kritikád :)

  üdv, Zsazsi :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük, ezt a számot még fel kell dolgoznom, mert alig hiszem el! :D

   Törlés