2017. december 22., péntek

A blog karácsonyi ajándéka

Halihó! :3
Nagy meglepetésemre Brukú megajándékozott egy afféle díjjal, ami inkább karácsonyi ajándék. Rettenetesen megörültem neki, és amint észrevettem, neki is álltam kitölteni. :) Ezúton is még egyszer szeretném megköszönni, Brukú, hogy gondoltál rám! ♥

Szabályok:
1. Köszönd meg annak, akitől/akiktől kaptad az ajándékot és linkeld be Őt/Őket!
2. Írd le, hogy neked mit jelent a karácsony, mit szeretsz benne!
3. Írd le a szabályokat, hogy akiket te megjelölsz, ők is tudják, hogy miket kell betartani!
4. Linkelj be egy karácsonyi zenét!
5. Sorold fel azokat a bloggereket, akiknek adni szeretnéd ezt az ajándékot, akiket ténylegesen megajándékoznál, és fűzz pár kedves szót!
6. Illesz be egy karácsonyi képet; lehet saját is! (Ezt a képet bárhova beillesztheted.)
7. Tüntesd fel a képet!

A karácsony nekem... hát, ezt nem tudom ünneprontás nélkül leírni, sajnálom. De én nem szeretem, sőt, hogy őszinte legyek, ki nem állhatom a karácsonyt. Ennek egy egész napon át tudnám sorolni az okait, de elég kelletlenül beszélek erről a témáról, mert tapasztalat, hogy az emberek a megkövezésemet fontolgatják, ha egy rossz szót is szólok erre az ünnepre. Ezt a pár indokot is csak azért írom le, hogy megindokoljam legalább valamivel az utálatomat.
1. A katolikus keresztény vallásról nem igazán lehetnék ennél is rosszabb véleménnyel, de ez megint egy olyan téma, amibe nem mennék most bele inkább. De ez már önmagában is egy ok, amivel magyarázhatom a karácsonytól való ódzkodásomat.
2. Jézus Krisztus - egyike a kevés bibliai szereplőnek, akitől nem undorodom - nem decemberben született. Szóval ennyit a nagy karácsonymánia fő okáról. Jézus nyáron született, emberek, épp ezért támad egyszerre nevethetnékem és sírhatnékom mindattól a karácsonyi őrülettől, ami a kis Jézus állítólagos születésnapját övezi. Ilyenkor nem Jézuskát ünnepeljük, hanem a pénzköltést és a zabálást.
3. Mondjuk ki őszintén, ez az ünnep egyedül a kereskedőknek jó biznisz. Már hónapokkal karácsony előtt lehet a karácsonyra hivatkozva eladni annyi tonna árut, hogy azt én el sem tudom képzelni. Szóval a kereskedők ilyenkor dőzsölnek, az idióta emberek meg szórják a milliókat, mert megtehetik. Abból a pénzből, amit az emberek ilyenkor az értelmetlen karácsonyi dolgokra költenek, fel lehetne számolni minden nyomort a Földön.
4. Talán az év semmilyen más ünnepe nem kerül ennyi fölösleges energiapazarlásba, mint a karácsony. Minden második erkélyen, az összes villanyoszlopon, a segglyukamból is napi tizenkét órában legalább világító égősor lóg, ami amellett, hogy hangulatosan néz ki, csak tovább meríti ki a Földünket. Nem mintha sajnálnám az emberiséget; megérdemeljük a véget. De azért kicsit nevetséges, hogy ilyen hülyeségek miatt pusztítjuk a bolygót.
5. Ez az ünnep a pénzszóráson kívül a zabálásról szól. Csak kapcsold be a tévét vagy a rádiót, és hallgasd öt percig a reklámokat! A reklámok még buzdítanak is arra, hogy zabáld halálközeli állapotba magad, csak azért, hogy utána még a Dipankrinra meg a faszom tudja, mire is költsd a pénzedet a kaja meg az ajik mellett. Hányingerem van ettől. (Arról már nem is beszélve, amikor a Dipankrin-reklámot egy étvágycsökkentő-/fogyókúra-reklám követ.)
6. Kevés dologtól érzek olyan keserűséget, mint a karácsonyt és az ehhez hasonló ünnepeket kísérő "kivételes bánásmódról". Karácsony tájékán "jó jónak lenni", olyankor mindenki rohan a különböző alapítványok és rászorulók után, hogy támogassa őket... de könyörgöm, az évnek ezen az egyetlen napján van szüksége annak az éhező gyereknek, annak a koldusnak, annak a nincstelennek ételre? Nem karácsonytól szilveszterig kell jótékonykodni, hanem szilvesztertől karácsonyig, ha engem kérdeztek. Jó dolog az adományozás, meg minden, de ne az évnek ezen az egy napján legyen csak fontos a szegények megsegítése! Ez olyan, mintha csak Valentin-napon szeretnéd a párodat.
7. Egy pöppet kínos, amikor az amúgy elhidegült családtagok karácsonykor összeülnek, és erősen izzadságszagúan próbálnak boldog, békés családként együtt lenni a karácsony szent égisze alatt. Most mondjam azt, hogy egész évben kéne úgy törődni a családi élettel, mint karácsonykor, nemcsak az évnek ezen a pár napján?
8. Nekem az egész évem rideg közönybe süppedve telik el, de amikor karácsony van, ez még kikerülhetetlenebbül tudatosul bennem. Olyankor mindenki úgy tesz, mintha boldog lenne, mert hát ez a szeretet ünnepe... de én, ahogy az év többi napján, úgy ezen az egyen sem tudom figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy élőhalott vagyok. (Ebbe hadd ne menjek bele részletesebben.)
A lista a teljesség igénye nélkül készült. Szóval maradjunk annyiban, hogy engem inkább a hányinger tölt el a "karácsony" szó hallatán, mint az áhítat. De ez az én egyéni véleményem, és nem erőszakolom rá senkire. Csupán válaszoltam a kérdésre.

Karácsonyi zene... Hát, az agyonhasznált, unásig nyomatott karácsonyi dalokat hagyjuk, mert a plafonra mászok; nekem van egy szám, amiről mindig a december, tehát nagyjából a karácsony jut eszembe, mert bár nem decemberben jelent meg a dal, nekem pont decemberre lett megcsinálva a korábban elromlott monitorom, ezért már majdnem karácsonykor tudtam csak meghallgatni és megnézni a klipjét. Valahányszor felcsendül tehát az első pár hang, én - amellett, hogy fangörcsöt kapok - a télre, a karácsonyra asszociálok.


Akiket megajándékozok:
Lexyék
Callie
Zsazsi
RS

És a karácsonyi képem (mondtam már, hogy rohadt morbid a "humorom"?):


A véleményem és az érzéseim ellenére mindig mindenkinek elmondom, úgyhogy ti sem lehettek kivételek, hogy nagyon-nagyon boldog, áldott, békés karácsonyt és, ha esetleg addig már nem lenne több bejegyzés, akkor sikerekben gazdag, csodás újévet is kívánok! :) Ciao!

4 megjegyzés:

  1. Szia! :D
    Azt kell mondjam, van igazság abban amit gondolsz, engem is az őrületbe kerget, hogy a torkomon nyomják le, hogy boldogság, meg nem tudom. Pedig én egy stresszes viszgaidőszakban vagyok januárig. XD (na jó egyén probléma, de na, jól esett kimondani XD)
    Mondjuk ettől függetlenül aztért szeretem, mert persze egy napra kicsi leáll mindenki a pörgéssel, és a (kicsi, szűk) családi kör végre egy nap együtt van. Nyilván nem vitatkozni akarok, csak a beszélgetés kedvéért írom. XD
    Bírom a humorod, az enyém is ilyen elnorult. XD
    Békés ünnepeket azért neked is. :D

    Moro

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága! :D
      Ugye? Örülök, hogy ebben egyetértünk :D De az is igaz, amit te írtál, elismerem :) És semmi baj, nem vettem vitatkozásnak :3 A humorom bírásával szerintem egyedül vagy, de épp ezért rohadt büszke vagyok magamra, hogy legalább valaki értékeli XD
      Boldog karácsonyt, és köszi, hogy írtál, jól esett! ♥

      xx Nessa

      Törlés
  2. Yoh!

    Nagyon köszönöm az ajándékot :) Habár nem látom ennyire kiábrándultan a dolgot, sok mindennel fájdalom, de együtt kell értenem veled a leírtakkal kapcsolatban. Ez a hatalmas kereskedői hájp és Jézus születésének pontos dátumát illeti... bezzeg a húsvétnak kiszámolták már a pontos dátumát, mégis mindig változik XD
    A fotóval nincs semmi baj (persze nem ez jutna először eszembe, de) szép fotó. Ahogy a másik bejegyzésedben közzétettek közt is van néhány igazán hangulatosan elkapott, szép beállítású kép is. :)

    üdv, Zsazsi :3

    ui.: A mai nap gyorsan meg is írtam az én karácsonyi verzióm, kint van a blogon ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Salve! :3

      Nagyon szívesen! ♥ Mondjuk igen XD
      Köszönöm szépen! :)
      Mindjárt vetek is rá egy pillantást *-*

      Ölel: Nessa

      Törlés